NTM-koncernen bildar ny redaktionell organisation

Mediekoncernen NTM gör nu om sin organisation för att få en ännu bättre samverkan mellan koncernens tidningstitlar. En ny redaktionell organisation skapas – som leds av Öst Medias tidigare vd Nils Olauson.

NTM-koncernen organiseras om och bildar en helt ny redaktionell organisation som kommer att ledas av Nils Olauson. "Vi måste ta tillvara på all den kompetens som finns i koncernen och se till att alla bra initiativ delas mer", säger vd:n Lina Hedenström.

NTM-koncernen organiseras om och bildar en helt ny redaktionell organisation som kommer att ledas av Nils Olauson. "Vi måste ta tillvara på all den kompetens som finns i koncernen och se till att alla bra initiativ delas mer", säger vd:n Lina Hedenström.

Foto: NTM

Östergötland2022-12-26 05:00

Corren, Norrköpings Tidningar, Folkbladet, MVT, VT och Vimmerby tidning är en del av Öst Media som ingår i NTM-koncernen. 

Genom en omorganisation skapas nu en ny redaktionell organisation, gemensam för hela koncernen, som bland annat ska förtydliga och utöka samarbetet mellan koncernens tidningstitlar.

undefined
"Vi måste öka takten i digitaliseringen och ta tillvara på all den kompetens som finns i koncernen och se till att alla bra initiativ delas mer", säger NTM-koncernens vd Lina Hedenström om anledningarna bakom omorganisationen.

– Förändringarna i omvärlden går allt snabbare och vi behöver hänga med. Vi måste öka takten i digitaliseringen och ta tillvara på all den kompetens som finns i koncernen och se till att alla bra initiativ delas mer. Vi har vuxit genom förvärv och har fått ut väldigt mycket genom en regional samverkan. Nu ska samverkan ske mellan titlar i ett större geografiskt område, säger NTM:s vd Lina Hedenström.

Vad är det som titlarna kan samverka kring?

– När vi ska utveckla våra sajter, appar och redaktionella verktyg, och när vi tittar på vårt IT-stöd, är det enklare om vi har en gemensam redaktionell strategi för alla titlar. Vi blir spetsigare helt enkelt.

NTM:s nya redaktionella organisation kommer att ledas av Nils Olauson – som i dag är vd för Öst Media. Öst Media är ett av fem lokala mediebolag där NTM:s tidningstitlar ingår. Vem som ersätter som vd är ännu inte klart.

– Den här omorganisationen handlar inte om att vi ska dela mer innehåll och artiklar mellan titlarna utan det handlar om att samarbeta ännu mer kring analys av läsarvanor, digital utveckling och strategier för att stärka den lokala journalistiken. Medieverksamheten är i ständig förändring och vi behöver hela tiden se över hur vi jobbar på rätt sätt för att de journalistiska resurserna ska vara så starka som möjligt på varje titel, säger Nils Olauson.

undefined
Nils Olauson, tidigare vd för Öst Media, kommer att leda den nya redaktionella organisationen inom NTM-koncernen. Vem som ersätter honom som vd för Öst Media är ännu oklart.

Hur kommer våra prenumeranter att märka av omorganisationen?

– Tanken är att våra prenumeranter inte ska märka av själva omorganisationen överhuvudtaget. Det handlar mer om hur vi jobbar med vår struktur och våra interna processer. Det är det lokala innehållet på varje titel som gör oss unika.

Ett led i NTM:s omorganisation är bland annat att Correns chefredaktör Maria Kustvik får en ny tjänst. Som en av två publicistiska chefer blir hon en del av den nya redaktionella organisationen och ska, genom att stötta koncernens chefredaktörer, utveckla lokaljournalistiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!