Amerikanska bakverk i stan

Miltons All American är det nyöppnade bageriet och konditoriet där allting går helt i amerikansk stil. Ingenting känns som de vanliga svenska caféerna utan ägaren Jerry Milton Ross lever ut sin dröm till fullo.

Två bagerier vägg i vägg. Nyöppnade Miltons All American ligger precis bredvid Saras bageri. Foto: Max Elofsson

Två bagerier vägg i vägg. Nyöppnade Miltons All American ligger precis bredvid Saras bageri. Foto: Max Elofsson

Foto:

Östergötlands Län2016-10-07 14:00

Jerry Milton Ross har länge drivit Saras Bageri och innan dess har han fört arvet vidare i familjeföretaget Café Färgargården i Norrköping. 

Den 15 september öppnade han dörrarna till Miltons All American där konceptet är helt och hållet inriktat åt amerikanska bakverk.

– Allt är amerikanskinspirerat och här ska vi inte sälja några svenska bakverk. Vi brukar säga att vårt motto är att allt ska vara stort och kladdigt, och det är just vad bakverken är, säger Jerry Milton Ross.

Hemligheten

Saras bageri och Miltons All American ligger vägg i vägg i utkanten av Norrköpings innerstad. Hans intresse för konditorivärlden fick han ifrån sin far som har lärt honom grunderna. Sedan har Jerry rest runt i världen och lärt sig spetskunskap på en del utbildningar. Fascinationen för USA och deras matkultur är något som han alltid har haft och drömmen att öppna eget inom den inriktningen är nu besannad.

En stor skillnad ifrån andra bagerier är att Miltons låter alla munkar jäsa i ett dygn. Det gör de för att munkarna ska ta åt sig maximalt med smak av ingredienserna.

– Jag har många vänner från USA som jag har växlat recept med. De har fått svenska recept och jag har fått amerikanska och det är väldigt roligt att kunna erbjuda det här i Norrköping, säger Jerry Milton Ross.

Sinnessjuk start

Nu den första tiden beskriver han som oerhört hektisk där de har mött bra respons från kunderna.

– Det har varit en sinnessjuk start. Norrköping verkar ha hungrat efter något nytt och flera gånger har vi behövt stänga tidigare för att allting har tagit slut, säger han.

De flesta av kunderna säger han är mellan 20 och 35 år men att det ändå är ganska varierat i ålder. Han säger sig ha ett hjärta till estetik och att varje bakelse ska vara perfekt.

– Vi ser hellre att kunderna får vänta till nästa dag ifall det tar slut än att vi står och gör någonting snabbt åt dem. Det ska vara kvalité i allting, avslutar Jerry Milton Ross.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!