Årets välfärdsförnyare 2016

Norrköpings kommun är tillsammans med Leksell Social Ventures nominerad till utmärkelsen Årets välfärdsförnyare 2016, ett pris som delas ut av tidningen Dagens samhälle.

Östergötlands Län2016-05-31 09:15

Anledningen till nomineringen är det sociala utfallskontrakt, som ingåtts mellan kommunen och bolaget, som ska stödja utsatta barn och minska risken för långsiktigt utanförskap. Vinnaren koras på Stora samhällsgalan den 25 maj på Cirkus i Stockholm. Juryn leds av Dagens samhälles t f chefredaktör Anna Sönne och ledamöter är Göran Hägglund, f d socialminister, Metta Fjelkner, f d ordförande Lärarnas riksförbund, Erik Langby, f d kommunstyrelseordförande Nacka och Dilsa Demirbag-Sten, chef Berättarministeriet och förra årets pristagare.

Ett av tre

Utmärkelsen Årets välfärdsförnyare är ett av tre priser som tidningen Dagens samhälle har instiftat för att uppmärksamma initiativ som bidrar till samhällsutveckling och förnyelse av välfärden. I år är Norrköpings kommun tillsammans med Leksell Social Ventures en av tre nominerade till priset.

– Det sociala utfallskontraktet ger oss möjlighet att förbättra stödet till många av de mest utsatta barn och ungdomarna i vår kommun. Dessutom bidrar vårt samarbete med en privat finansiär till en spännande förnyelse av välfärden i hela landet, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!