Bara tio krogar i White Guide i år

Restaurangguideboken "White Guide" har varit ute på sin bedömningsturné igen och i veckan presenterades vilka restauranger som har hamnat i boken och vilka restauranger som nominerat i de olika klasser

The Lamp Restaurant listas i år igen. Foto: Tommy Pettersson

The Lamp Restaurant listas i år igen. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Östergötlands Län2018-02-17 14:00

På White Guide Gala den femte mars lanseras formellt den fjortonde upplagan av handboken White Guide 2018 och då koras också Sveriges bästa restauranger landets största restaurangupplevelser hyllas genom priser i olika kategorier, för första gången i Blå Hallen, Stadshuset, Stockholm.

600 fick plats

White Guide har drygt testat 800 restauranger och man presenterar 600 restauranger i årets upplaga av guiden.

Östergötland har lyckats få med ynka tio restauranger i boken. Det är ett sämre resultatet än föra årets 15 krogar. Ett något klen resultat för länets restaurangvärld kan tyckas.

I Linköping kom restaurang Pappa Grappa med i boken igen. Johannes kök, Storan, Stångs Magasin och "Verandan vid ån" klämdes också in i guiden i år igen.

I Norrköping fann Pappa Grappa, The Lamp Restaurant, GIN nåd hos White Guide, precis som förra året.

Dessutom finns restaurang Hörnet i Vadstena och Ombergs Turisthotell med i guidelistan.

Digitalt och analogt

White Guide är en handbok med de allra bästa matställena i landet. Kritikerna bakom handboken bedömer cirka 600 olika restauranger och krogar i hela Sverige och rekommenderar sedan både nykomna och äldre restauranger. De grundar inte endast bedömningen på maten som serveras men även stämning och miljö, återvinning, hållbarhet och förnyelse. De gör ofta återbesök för att ge korrekt bedömning. Det finns ett flertal olika upplagor av White Guide i bokform och de finns även digitalt. White Guide är innehållsrik en bok för matentusiaster och även de som värderar eller intresseras av matkultur.

Pappa Grappa håller ställningarna. Foto: Tommy Pettersson
Pappa Grappa håller ställningarna. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!