Diplommottagarna 2018 är utsedda

Andreas Nylén blev nyligen utsedd till Årets Hagdahlskock 2018 och nu har även Hagdahls diplommottagare 2018 blivit utsedda. Årets tema för diplommottagarna är gurkor.

Östergötlands Län2018-01-18 13:30

Diplommottagarna i år är Brinks gurka och Kinda gurka och båda företagen är kända för sina vita saltgurkor som är en östgötsk kulinarisk delikatess.

Brinks Gurka är ett familjeföretag i Kimstad som sedan starten 1947 har tillverkat gurkinläggningar. Gurkorna är i huvudsak lokalt odlade i Östergötland och till stor del i företagets egna växthus.

Kinda Gurka grundades 1959 i Kättilstad som ligger utanför Rimforsa och först var produktionen helt inriktad på inläggning av saltgurka. Idag är Kinda Gurka en av Sveriges största leverantörer av olika sorters gurka.

Utmaningen

Årets Hagdahlskock Andreas har arbetat inom hotell- och restaurangbranschen i många år, bland annat nio år i England, i svenska fjällen och för en hotellkedja i Linköping.

De senaste tre åren har Kindakocken antagit utmaningen att göra något extra bra av skol- och äldreomsorgsmaten.

Andreas arbetar mycket med att försöka nå ut till invånarna i Kinda, för att förändra synen på den kommunala maten som serveras i skolan och i äldreomsorgen. Nu hoppas han att förnyelsen av den kommunala maten har uppmärksammats av de som bor i trakten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!