Flera våldtäkter i länet

Ett par våldtäkter har skett i länet den senaste tiden.I Linköping utsattes en ung kvinna för flera våldtäkter på en nyårsfest och i Norrköping igår morse anmäldes ytterligare en våldtäkt, denna gång i Norrköping

Foto: Arkivfoto: Johan Nilsson / TT

Östergötlands Län2018-01-05 07:12

Utredningsinsatser har inletts men ingen är gripen eller misstänkt i dagsläget.

Våldtäkten i Norrköping

Polisen fick tidigt i onsdags morse samtal om att en kvinna hade blivit våldtagen. Det ska ha skett under natten, inomhus i en bostad i Norrköping. Den drabbade är en ung kvinna. Polisen har påbörjat en utredning om våldtäkt, med läkarundersökning, förhör, med mera. Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning. Det finns i nuläget ingen gripen. Utredningen är inne i ett tidigt och känsligt skede.

Våldtäkten Linköping under nyårsnatten

Igår omkring klockan 17.30 ringde en anmälare till polisen och anmälde att hon blivit utsatt för våldtäkt under nyårsnatten. Händelsen ska ha inträffat inomhus i Linköping och den drabbade är en kvinna i 20-årsåldern.

Polisen har påbörjat en utredning och genomfört de inledande åtgärder som ansetts nödvändiga för utredningen. Den drabbade har blivit läkarundersökt och fått vård. Förundersökningen leds av kammaråklagare Britt-Louise Wiklund, åklagarkammaren i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!