Komedi musikal och cirkus

Nu är det snart premiär för Östgötateaterns cirkusturné med start på fredag i Åtvidaberg. Samtidigt presenteras hela repertoaren för alla Östgötateaterns enheter, Stora scenerna och ung scen/öst.

Johan Celander och AnnaLina Hertzberg presenterar ett spännande program nästa vecka. Foto: Fanny Miles

Johan Celander och AnnaLina Hertzberg presenterar ett spännande program nästa vecka. Foto: Fanny Miles

Foto:

Östergötlands Län2016-08-05 18:00

Efter att cirkusturnén besökt Åtvidaberg imorgon följer det föreställningar i samtliga kommuner i Östergötland. Håll ihop – en cirkus på hjul är en gratisföreställning som görs av professionella cirkusartister, varav några av dem setts på Östgötateaterns scener i Tänk om, Familjen Addams och Wendy & Peter Pan.

Syftet med projektet är att skapa mötesplatser för olika grupper i samhället.

– Vi tror att cirkus är en utmärkt upplevelse för att föra samman människor och vår vision är att bidra till att stärka sammanhållningen i de lokalsamhällen vi besöker, säger Eva Lundgren Stenbom, projekt- och turnéledare.

Lokala samarbetspartners som kommuner och föreningar, bidrar till att skapa kringarrangemang i samband med föreställningarna. En återkommande samarbetspartner är Norrköpings Ungdomscirkus, som efter varje föreställning kommer att ge barn och unga möjlighet att prova på cirkuskonster.

I mitten av nästa vecka presenterar Östgötateaterns teaterchef Johan Celander och AnnaLina Hertzberg, konstnärlig ledare för ung scen/öst, tillsammans med några av årets regissörer och skådespelare, spelårets repertoar. På plats finns även Scenkonstbolagets nyligen tillträdda vd Pia Kronqvist.

– Vi bjuder på allt från komedi på vers och utan vers, över glittrig musikal och cirkus, till drama, poesi och saga över hela Östergötland. Kärlek och identitet är centrala teman i de flesta av årets föreställningar. Men också frågor om makt och vanmakt, säger Johan Celander.

Förutom en omfattande och intressant repertoar på scenerna har man också Scenkonstbiennalen, cirkusturné, barnkonserter med SON, soppteater, kammarspel, programkvällar, Kultur för äldre, Shakespeareprogram med Östgötamusiken, gatuteaterfestival med mera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!