Ladda bilen i Kolmården

Anders Jonsson och Tekniska verken fortsätter med installation av laddstationer för elbilar.

Anders Jonsson och Tekniska verken fortsätter med installation av laddstationer för elbilar.

Foto: Tommy Pettersson

Östergötlands Län2016-07-20 15:00

Nu är ytterligare ett resultat synligt i och med samarbetet med och Parks and Resorts Scandinavia AB, som äger Kolmårdens Djurpark. Nu liksom tidigare är det företaget Clever som ska hantera stationerna som också ska och ska ingå i CLEVERs publika nätverk. Företaget är en ledande laddoperatörer för elbilar där Tekniska verken är en av delägarna.

Ladda om

Kolmårdens stora besöksparkering erbjuder nu fyra stycken laddstationer och på Vildmarkshotellets parkering finns det lika många stationer. Vilket innebär att Kolmården har åtta laddplatser klara. Det är så kallade destinationsladdare som satts upp med effekten 11-22 kW som gör det möjligt att få full laddning på tre-fyra timmar.

– Det känns mycket bra att laddplatserna finns på plats nu, det är helt i linje med Tekniska verkens vision att bygga världens mest resurseffektiva region. Både Kolmården och vi har som mål att bygga en hållbar, miljövänlig och stark region och det här är ett första steg på vägen, säger Anders Jonsson, vd på Tekniska verken.

Ett klimatkliv

De åtta stationerna finansieras delvis via Klimatklivet där Naturvårdsverket ger stöd åt lokala klimatinvesteringar. Naturvårdsverket satsar på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. Det huvudsakliga syftet med satsningen Klimatklivet är att minska utsläppen som påverkar klimatet.

– Vi vill aktivt inspirera och påverka våra besökare till att leva mer hållbart, inte minst när det gäller färdsätt till djurparken. Därför är vi väldigt glada att nu kunna erbjuda besökare möjlighet att ladda sina elbilar när de besöker oss, säger Mats Olsson, vd på Kolmårdens Djurpark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!