Lasse var kompis med Cash

Med start den 14 maj blir det en återigen några konserter med inriktning på Johnny Cash och hans mest kända låtar från då han uppträdde på olika fängelser.

Johnny cash kämpade med sin tro hela livet. Vad kan då vara mer passande än att man sjunger hans sånger i den gamla anstaltskyrkan.

Johnny cash kämpade med sin tro hela livet. Vad kan då vara mer passande än att man sjunger hans sånger i den gamla anstaltskyrkan.

Foto: Tommy Pettersson

Östergötlands Län2016-04-26 12:33

Vad kan vara mera rätt som inramning än den gamla fängelsekyrkan i Norrköping, när det är dags för Lasse Lindfors, Goce Lamevski och Paulina Anderö att uppträda med Johnny Cashs musik. Lasse Lindfors är inte bara stor Cashkännare och entusiast utan han var även vän med Johnny Cash på ett personligt plan.

Lunch med Cash

– De var och åt lunch här hos mig i Norrköping när han var här och spelade 1983, minns Lasse Lindfors som även har ett par boots och ett bältespänne i sin ägo som han fått av Johnny Cash. Det blir även ett par föreläsningar med Lasse som säkerligen kommer berätta några anekdoter från deras långa vänskap.

Blev vänner 1976

– Det började med att jag såg honom i en fängelsekonsert från San Quentin på tv 1969, min första konsert med honom såg jag honom spela först gången 1972 sedan blev vi vänner 1976, berättar Lasse Lindfors. Utställningen invigs med ett tal av radiolegenden Kaj Kindvall och sedan kommer det att bli konserter 14 maj, 19 maj och slutligen 4 juni. De två föreläsningarna kommer att äga rum den 15 och den 29 maj.

– Vi gjorde ungefär samma grej i höstas och då var det så mycket folk att många fick vända i dörren och det är därför vi nu kör "Johnny Cash was a friend of mine" ännu en gång, avslutar Johnny Cash gamle vän Lasse Lindfors.

Lasse walks the line. Foto: Tommy Pettersson
Lasse walks the line. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!