MÅNGA BARN CHOCKADE EFTER BUSSOLYCKAN

Två personer har förts till sjukhus efter att en dubbeldäckarbuss kört in i en viadukt i Linköping. Ett 60-tal människor fanns ombord på skolbussen, men inga barn uppges finnas bland de skadade.

Övre delen av skolbussen trycktes in när den körde in i järnvägsbron.

Övre delen av skolbussen trycktes in när den körde in i järnvägsbron.

Foto: Foto: Tommy Pettersson

Östergötlands Län2017-12-05 10:45
Sju vuxna och 51 barn befann sig på bussen när olyckan inträffade. Av dem har två personer transporterats till sjukhus med ambulans, med oklart skadeläge.
– Övriga ombordvarande kommer att transporteras upp till US (Universitetssjukhuset) för det är många av barnen som är chockade, säger Ulf Asplund, operatör på räddningstjänsten, till TT.
Polisen skrev tidigare på sin hemsida att två vuxna personer kommer att föras till sjukhus med ambulans, men att inga barn uppges vara skadade.
Sonja Sandbacka, tillförordnad presschef på Linköpings kommun, berättar att kommunen fått information om olyckan från polisen men har ingen ytterligare information att ge.
– Vi har precis fått kännedom om olyckan, säger hon.
Hon berättar att det rör sig om en skolbuss som körs av Östgötatrafiken, men vet inget om åldern på de inblandade barnen. Kommunens krishantering står i beredskap, säger hon.
– Vi har kontakt med skolan och rektorn, så vi jobbar på det.
Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!