Narkotikamisstankar

Natten mot onsdag har varit relativt lugn i Östergötland för polisen. Ledningscentralen har registrerat sammanlagt 54 händelserapporter av varierande slag mellan klockan 22.00 och 05.00, en majoritet av dessa har bestått av kontroller av personer och fordon vilka föranletts av polispatruller eller olika anmälare.

Östergötlands Län2016-07-29 16:00

Två personer har gripits under tisdagsnatten, båda i ärenden rörande misshandel i relation. Tre personer har tillfälligt frihetsberövats i samband med provtagningar gällande misstankar om bruk av narkotika.

Ingen fylleri eller ordningsstörning

Klockan 22.50 larmades polis till en adress i Väderstad efter att ett vittne hört en kvinna som skrek. På plats kunde polisen konstatera att kvinnan, som är i 40-årsåldern, blivit slagen av en man i 55-årsåldern som hon har en relation med.

Kvinnan hade fått ta emot något slag i ansiktet och fått en tom kastrull kastad mot sig. Misshandeln hade orsakat en svullnad i ansiktet och något mindre rivsår, men hennes skador var inte så allvarliga att hon behövde uppsöka läkarvård. Den misstänkte greps på platsen och fördes till arresten i Motala där han lades in för tillnyktring. När han nyktrat till kommer han att höras om händelsen, därefter kommer åklagare att fatta beslut om huruvida han skall anhållas eller försättas på fri fot.

Motala igen

Klockan 22.54 fick polisen samtal från en adress på Agneshögsgatan i Motala där ett vittne sett hur en kvinna i 18-årsåldern blivit slagen av en annan kvinna som hon har en relation med. Målsäganden hade blivit omkull knuffad samt slagen i ansiktet och på ett ben med smärta som följd. Den misstänkta kvinnan, som är i 27-årsåldern, greps och lades in för tillnyktring. Även hon ska höras om händelsen när hon nyktrat till och därefter är det upp till åklagare att fatta beslut om ett eventuellt anhållande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!