Normal Midsommarafton för polisen

Det har enligt polisen varit en normal Midsommaraftonshelg med ett firande som inte spårat ur. Trafikläget har dock varit besvärligt med tanke på den midsommartrafik som alstras.

Trots frontalkrocken på Tornbyvägen / Bergsvägen blev det inga större störningar i trafikflödet. Foto: Tommy Pettersson

Trots frontalkrocken på Tornbyvägen / Bergsvägen blev det inga större störningar i trafikflödet. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Östergötlands Län2016-06-27 05:54

Strax före lunch i söndags frontalkrockade två personbilar i korsningen Tonbyvägen - Bergsvägen i Linköping. Båda bilarna demolerades och fick bärgas från platsen. De inblandade fördes med ambulans till sjukhuset men ingen hade några allvarliga skador.

Ingen extra påfrestning

Firandet av midsommaraftonsnatten i Östergötland har inte inneburit någon extra påfrestning på de polisiära resurserna i jämförelse med en "normal" fredagsnatt. 124 händelser är registrerade där 14 omhändertagits för berusning och åtta har omhändertagits av andra anledningar bland annat är fyra personer misstänkta för ratt- eller drograttfylleri. I jämförelse med förra fredagen den 17 juni är motsvarande siffror 141 händelserapporter, 4 gripna, 29 omhändertaganden för berusning samt två övrigt omhändertagna av andra anledningar. Inget grövre brott har kommit till polisens kännedom och ingen person är gripen.

Behaglig polisnatt

Lördagsnatten den 25 juni har polisiärt varit förhållandevis lugn och inga större eller allvarligare händelser har rapporterats till polismyndigheten i Östergötland. 84 händelser har registrerats, de flesta egeninitierade kontroller av personer och fordon. Två personer har omhändertagits på grund av berusning och två personer har omhändertagits av andra anledningar.

En bil hamnade på gräsmattan med stora plåtskador. Foto: Tommy Pettersson
En bil hamnade på gräsmattan med stora plåtskador. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!