Norrköping klättrar 19 platser

Idag avslutas SM-veckan i Norrköping och samtidigt utser SVT Sport Sveriges bästa idrottsstäder en ranking där Norrköping för första gången hamnar bland de tio bästa städerna. Kommunen gör därmed en uppryckning från plats 26 från förra året placering till plats nummer sju i år tack vare att man skrapade ihop 171 poäng.

Louise Flygt planerar vidare för ännu fler kommunala framgångar.

Louise Flygt planerar vidare för ännu fler kommunala framgångar.

Foto: Tommy Pettersson

Östergötlands Län2016-07-13 18:00

Idag avslöjas det vilken kommun som väljs till Sveriges bästa idrottsstad och kampen står mellan förra årets vinnare Malmö och Göteborg. För tredje gången når lilla Karlstad en tredjeplats i rankingen med imponerande 231 poäng.

Hyfsat hockeylag

Norrköping har enligt bäst spridning av idrotter, sporter och anläggningar inom den grupp städer som ligger i spannet under de tre stora. Peking är dessutom hygglig publikstad samt har ett hyfsat hockeylag också.

SM-veckan har varit ett fantastiskt evenemang och har verkligen visat att det finns ett stort engagemang för idrotten bland Norrköpingsborna. Vi har fått mycket beröm för hur invånarna och organisation har arbetat tillsammans med att serva alla som har varit här. Det är verkligen kul! Sammantaget med den lyckade SM-veckan och IFK Norrköpings SM-guld och alla andra fina prestationer kommer sjundeplatsen förhoppningsvis locka fler idrottsliga evenemang och människor till Norrköping, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör oh får medhåll från en gammal fotbollsspelare från Motala.

Norrköpings topp 10-placering visar att vi är med i matchen om att bli en av Sveriges bästa idrottsstäder. Sjundeplatsen är vår bästa hittills och ger inspiration inför kommande år. Vi är och ska fortsätta vara en kommun med både publikdragande elitlag och stor bredd och motionsidrott, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Lillebror kom efter

Linköping halkade ned från åttonde plats till oturliga platsen nummer tretton med endast 71 poäng. Läsningen av juryns bedömning lättar inte upp stämningen nämnvärt.

"Många framgångsrika lag i olika sporter men i år saknades den där guldpricken över i och Linköping halkade ur topp 10. Hockeydamerna och volleybollherrarna bytte guld mot silver i år och för innebandyherrarna blev det en ny finalförlust. En som tog guld var Mikael Kågeredd som vann EM i dragracingens värstingklass Top Fuel".

Lars Stjernkvist kan glädjas åt bra arrangemang och klättringen upp mot Sveriges bästa idrottsstad.
Lars Stjernkvist kan glädjas åt bra arrangemang och klättringen upp mot Sveriges bästa idrottsstad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!