Nya bilbränder i Norrköping

Natten i Östergötland har varit förhållandevis lugn men återigen har någon tänt eld på ett antal bilar i Norrköping. Under lördags natten mot söndag eldhärjades två fordon i Klingsberg, en stadsdel i Norrköping som hitintills varit förskonad från dumheter av detta slag.

Östergötlands Län2016-05-30 08:31

Klockan 00.37 kom larmet till polisen om att det var något som stod i brand på Klingsbergsgatan i Norrköping. Väl på plats konstaterade polisen att det rörde sig om minst ett fordon som brann och polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

Samband saknas ?

Vid 01.30-tiden hade räddningstjänst och polis lämnat platsen och konstaterade då att åtminstone två bilar drabbats av skadegörelsen, en pickup och en husbil.

– Vi misstänker att bränderna är anlagda men vi ser heller inget samband med de tidigare bränderna där stenkastande ungdomar varit inblandade i dagsläget, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl hos polisen.

Tre gripna

En person omhändertogs för fylleri i anslutning till branden men denna person har ingen koppling till bilbränderna i dagsläget enligt polisen. De tidigare bilbränderna har ägt rum i stadsdelarna Klockaretorpet och Hageby men nu har uppenbarligen galenskapen spritt sig i Norrköping.

I fredags greps en person i Hageby i samband med en husrannsakan i en lägenhet då polisen hittade och beslagtog en granat. Lite senare sattes en av polisens civila bilar i brand ett stenkast från den aktuella lägenheten. Personen är greps bland annat misstänkt för brott mot vapenlagen och ytterligare två personer som befann sig i lägenheten där granaten hittades greps.

Utsatt område

Hageby är en stadsdel som är utsatt för kriminell verksamhet och där man försöker störa räddningstjänstens samt polisen arbete med bland annat stenkastning.

På kort sikt handlar det nu för polisen att vara på plats och visa på närvaro samt på lång sikt arbeta förebyggande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!