Polis drog vapen mot aggressiv man

Helgen och speciellt natten mellan fredag till lördag har varit händelserik för polisen i regionen. 377 händelserapporter har upprättats, sex personer är gripna, 38 omhändertagna för fylleri och ordningsstörningar och 21 personer är frihetsberövade av andra skäl.

Östergötlands Län2016-11-21 09:33

I lördags vid lunchtid drog polisen vapen mot en man i centrala Norrköping som uppträdde störande. Polisen tvingades att använda både spray och dra pistol vid gripandet.

Gärningsmannen inte anträffad

Klockan 00.05 låser en man in sitt Ex i sin bil i Linköping efter ett bråk om deras gemensamma barn. Mannen lämnar sedan lämnar platsen. Kvinnan kan inte öppna inifrån bilen vilket medför att polispatrull krossar ruta i bilen för att få ut kvinnan. Anmälan upprättades gällande olaga frihetsberövande.

Klockan 00.24 grips en man i Norrköping efter att ha misshandlat sin sambo. Inga livshotande skador uppkom vid brottet Gärningsmannen anhållen av jour åklagare.

Lite senare på natten vaknar en kvinna i Norrköping av att en ruta krossas. Någon har kastat in en sten i hennes bostad. Ett vittne har gjort iakttagelser som bedöms som intressanta i utredningen. Anmälan om skadegörelse kommer att utredas.

Vansinnesfärd på E4

Klockan 04.41 inkom ett samtal från en bilist om att en annan bil körde mycket fort söderut på E4. Polispatrull gick ut på E4 men hann inte ifatt bilen. Polisen följde efter i syfte att få stopp på den fortkörande bilen och färden gick söderut på E4. Trots fler stoppförsök stannade inte bilen utan fortsatte i mycket hög hastighet söderut.

Flera polispatruller från Jönköping beordrades att delta i ärendet och hastigheten var hög under hela färden. Beslut om spikmatta tas och två polispatruller från Jönköping bildar vägspärr på E4 norr om Jönköping i höjd med motell Vätterleden. Föraren av bilen körde över två spikmattor och det blev punktering på alla fyra däcken.

Bilen fortsatte en bit till innan den stannade. Mannen i bilen frihetsberövas odramatiskt och förs till polishuset i Linköping för utredning. Brottsmisstanken är grov vårdslöshet i trafik samt rattfylleri genom drogpåverkan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!