POLISHELGEN: Körde på polisbil – stal surfplattor från förskola

Natten mot lördagen mellan den femte och sjätte november har ledningscentralen hanterat 162 stycken händelser. Två personer har gripits, 23 personer har omhändertagits för berusning och 12 personer har omhändertagits för kroppsbesiktning vid misstanke om narkotikabrott.

Östergötlands Län2016-11-07 06:14

Klockan 02.01 Kallades räddningstjänst och polis till Rydsvägen i Linköping med anledning av bilbrand. Anmälan skadegörelse genom brand upprättades.

Krockade med fel bil

Klockan 03.36 Fiskebyvägen, Norrköping, blir en polisbil påkörd bakifrån av en annan personbil. Personbilsföraren blåser positivt varvid misstanke om rattfylla uppstår. Föraren är även misstänkt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning En av polismännen kände smärta i nacken och fick uppsöka sjukhus.

Senare på dagen upptäcktes en stöld från förskola på Banérgatan i Linköping. Det är oklart hur gärningsmannen tagit sig in på förskolan men Ipads och datorer försvann.

Klockan 21.42 på söndagen inkommer samtal från målsägande som uppger att hon och hennes kompisar blivit utsatta för personrån på Åkersbergsgatan, Tannefors i Linköping. Två gärningsmän; kvinna 16-20 år samt man i samma ålder. Målsägande uppger att kniv användes vid rånet och att avhänt gods är väskor innehållande plånböcker och div gods.

Klockan 22.25 Bergslagsgatan I Norrköping Grips en man född-75 för misshandel och olaga hot i relation.

Aggressiv och hotfull

Klockan 00.21 Omhändertas en man i Linköpings city. Mannen blir under transporten till arresten aggressiv och hotfull varför han grips misstänkt för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.
01.48 Inkommer ett samtal från en man på Platensgatan i Linköpings City som har blivit rånad på pengar av tre stycken män. Ingen person gripen.

Senare på natten uppger en kvinna att hon blivit bestulen på mobil och plånbok som hon hade lagt ifrån sig på ett fönsterbleck vid Resecentrum i Linköping. En man född 1999 är gripen för stölden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!