Spårvagn fylld med aktiviteter

Dags för festival igen och Norrköpings kommun står väl rustade inför den anstormning som komma skall. Man har inte rustat för något dåligt utan för ett fredligt evenemang som ska andas kärlek och respekt.

Louise Flygt utlovar en engagerad kommuninsats med många aktiviteter. Foto: Tommy Pettersson

Louise Flygt utlovar en engagerad kommuninsats med många aktiviteter. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Östergötlands Län2016-06-27 16:00

Kommun kommer att finnas på plats tillsammans med Upplev Norrköping på Bråvalla festivalområde för att möta festivaldeltagarna med en rad olika spännande aktiviteter.

Smygstart den 29 juni

Det var på det gamla exercisfält på Bråvalla flygflottilj som musikeventet genomfördes för första gången 2013. Succén var ett faktum för det som då blev Sveriges mest besökta festival någonsin, 51 590 sålda biljetter. Sedan drog 2014 års upplaga av festivalen ihop rekordmånga 56 071 biljetter. År 2015 sålde man 50 703 biljetter. Det är svårt att räkna ut exakt hur mycket man drar in i turistekonomisk vinst och så kallad goodwill men det är trots allt en väldigt bra affär för kommunen och regional näringsidkare.

Engagerad kommun

Nu får vi se hur många som kommer att besöka Bråvalla i år. I somras förra året stod det klart att Norrköpings kommun förlängt sitt avtal med FKP Scorpio under tio år till.

– I år satsar vi både på ett tält i Norrköping lounge och en spårvagn full med roliga aktiviteter eller vad sägs om en Bråvalla-Norrköping tatuering, orangea solglasögon, en egen bild eller en kurs i östgötska, säger kommunikationsdirektör Louise Flygt.

– Vi vill på plats knyta kontakt med besökarna och visa upp det bästa av Norrköping. Därför kommer man också visa upp Norrköpingsbornas egna bilder av Norrköping via #i Norrköping.

Får vi be om väder?

– Det får gärna regna lite då och då under högsommaren men eftersom SMHI ligger i Norrköping kanske vi ska hoppas på sol och värme.

För fjärde gången ska man sätta upp Bråvallafestivalen. Foto: Tommy Pettersson
För fjärde gången ska man sätta upp Bråvallafestivalen. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!