Stökig polishelg i länet – flera gripna för brott

Under Lördagsnatten har drygt 180 händelserapporter upprättats. 23 personer har omhändertagits gällande fylleri och ordningsstörningar. Sex personer är gripna för brott.

Östergötlands Län2016-10-10 13:00

Flera samtal om större bråk i området runt Kulturkammaren i Norrköping kom in på fredagsnatten. Enligt uppgiftslämnarna var det två grupperingar varför flera polispatruller kallades till platsen. Två anmälningar upprättade rörande misshandel, en person omhändertagen. En person greps, kopplat till det aktuella bråket.

Fortsatt stökigt i centrala Norrköping

Klockan 22.53 i lördags kom ett samtal som uppgav att cirka 30 slåss på Tunnbindaregatan. Flera springer mot Kungsgatan, mycket folk på platsen, oklart om någon blev skadad. Det är två grupperingar som slåss. Flera patruller jobbade på platsen. Två målsägande misshandlade, en gärningsman gripen en person avvisad från platsen.

Flertal personrån

Klockan 02.18 ett personrån i Linköping, domkyrkoparken, en gärningsman har rånat målsägande på hörlurar till mobiltelefon. Mannen har fått motta slag i ansiktet, mindre sårskada. Okänt om något ytterligare är tillgripet från målsägande

Klockan 02.36 på Hospitalsgatan i Norrköping genomförs ett personrån genom att en man blivit från tvingad sin mobil och plånbok. Det var flera maskerade gärningsmän vid tillfället och dessa var beväpnade med tillhygge samt uttalade hot verbalt samt utdelade slag i huvudet på målsägande.

Klockan 03.39 genomföres ett personrån på Dalsgatan i Norrköping genom att flera gärningsmän har rånat målsägande på mobiltelefon och plånbok. Målsägande hade vid tillfället svårt att redogöra för händelsen.

Klockan 04.35 ytterligare ett personrån i Norrköping på Garvaregatan. Två gärningsmän har med hjälp av tillhygge hotat målsägande och därmed tilltvingat sig dennes mobil telefon, jacka, ring, klocka samt bankomatkort med tillhörande kod.

Tag kontakt med polisen

När det gäller personrånen är polisen mycket intresserad av information från vitten till händelsen. Är det någon som sett eller hört något om de nedan redovisade händelserna kontakta då polisen på tel 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!