TVÅ PERSONER HITTADE LIVLÖSA I ISVAK

Två personer har hittats livlösa i en isvak i en sjö i Östergötland. Personen som larmade hade sett två livlösa kroppar ligga och flyta i en isvak 25 meter ut från land.

Foto: TT

Östergötlands Län2018-01-27 14:13

Strax före klockan 12.00 fick räddningstjänsten larm om en drunkningsolycka i sjön Stråken utanför Motala.

Räddningstjänst, polis och ambulans från Motala och Borensberg skickades till platsen. Man kallade även in svävare från Sjöräddningssällskapet.

När räddningstjänsten kom till den svårtllgängliga platsen omkring klockan 12.40 hittades två personer flytandes till synes livlösa i en isvak.

- Vi vet bara att det är två personer som inte visar några tecken på liv. Nu är det polisens sak att avgöra om det är fler personer inblandade, säger Ulf Kron, inre befäl på räddningstjänsten.

De två personerna, som enligt uppgift från räddningstjänsten hade varit ute och åkt långfärdsskridskor, var då fortfarande livlösa enligt räddningstjänsten, men hade tagits upp ur isvaken och togs omhand av ambulanspersonal.

Dykare beordrades till platsen för att söka efter eventuellt ytterligare personer, men strax innan  klockan 15.00 avslutades insatsen.

Tillståndet för de två drabbade är ännu okänt. De är förda till sjukhuset i Motala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!