Våldsam biljakt slutade med krasch

En våldsam biljakt i 190 kilometer i timmen på torsdagsförmiddagen slutade med en krasch in i ett träd. De två jagade männen fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Foto: TT (arkivbild/symbolbild)

Östergötlands Län2017-10-12 13:49

Allt började med att polisen skulle stoppa en bilist för en kontroll på Dalgårdsgatan i Boxholm vid klockan 09.40 - men föraren fortsatte att köra. I bilen satt två män, båda i 40-årsåldern.

Männen körde ut på riksväg 32 och drog iväg i sydlig riktning. Några kilometer söder om Boxholm körde bilisten av riksväg 32 österut, in på skogsvägar, för att sedan vända norrut mot Boxholm igen. En polispatrull följde efter hela vägen, andra patruller fanns på anslutande vägar.

Efter ett tag, vid korsningen Söderleden/Frebyvägen, förlorade föraren kontrollen på bilen, körde av vägen och krockade med ett träd. Både föraren och passageraren skadades och fördes så småningom till sjukhus med ambulans. Enligt uppgifter från polisen på torsdagseftermiddagen är de båda männen relativt svårt skadade.

Ingen polis skadades i händelsen, däremot blev en polisbil obrukbar efter ett försök att stoppa bilisten på Hjortstigen.

Föraren är misstänkt för drograttfylleri och passageraren för ringa narkotikabrott. Exakt vilken brottsrubricering det blir är ännu inte bestämt.

Bilen, som var anmäld stulen, har bärgats från platsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!