Vansinnesfärd slutade med krock

Vid lunchtid igår fick polisen återigen jaga en fartsyndare på E4:an. Efter ett vådligt förföljande slutade det hela med att bilföraren krockade med en lastbil.

Östergötlands Län2018-01-03 12:00

Klockan 12.04 kontaktades Polisen i Östergötland av ledningscentralen i Sörmland angående ett förföljande. En bilist hade kört i hög hastighet på E4 söderut, tidvis i cirka 150 kilometer i timmen. Polisen i Sörmland ville från början stoppa bilen på grund av hastighetsöverträdelse, men föraren stannade inte på polisens uppmaningar.

Flera polispatruller i Norrköpingsområdet anslöt sedan i förföljandet för att få stopp på bilen. En kvart senare krockade dock föraren med en lastbil i höjd med avfarten till Åby, trafikplats Norrköping norra. Bilföraren körde av mot riksväg 55 där han tappade kontrollen på bilen och frontalkrockat med en lastbil i relativt låg hastighet. Det ska inte ha blivit några större skador på lastbilen, och mindre skador på personbilen.

Handfängslades

Polisen larmade ambulans och räddningstjänst till platsen. Föraren fördes till sjukhus med ambulans med oklart skadeläge. Mannen blev formellt samtidigt gripen och polisen följde med till sjukhuset. I samband med polisingripandet gjorde mannen motstånd. Därför använde polisen OC-spray och handfängsel för att få kontroll på honom.

Bilföraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik, försök till grov misshandel, i och med att att han försökte köra på polisbilen, brott mot knivlagen, samt hastighetsöverträdelse. Han är också misstänkt för drograttfylleri och kommer att genomgå provtagning på sjukhuset. Den misstänkte är i 25-årsåldern och är hemmahörande i Stockholms län. Bilen bärgades och togs i beslag av polisen. Ingen polis eller polisbil ska ha skadats i samband med händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!