XL Bygg öppnar åttonde butiken

XL Bygg Östergyllen fortsätter att växa i regionen och naturligtvis är det delvis den kraftiga byggboom som pågår i framförallt i Norrköping och Linköping men företagets expansion står också på egna meriter och ett upparbetat starkt varumärke.

Dreamteamet från Returgatan är redo att möta kunderna. Foto: Tommy Pettersson

Dreamteamet från Returgatan är redo att möta kunderna. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Östergötlands Län2018-02-13 09:23

Det är gynnsamt att driva bygghandel idag. Nyproduktionen av bostäder går för fullt och även Rot-bidraget bidrar till viss del till ökad handel

XL Bygg har under flera år utökat sin kundkrets och ökar därmed också sin försäljning i hela regionen. Nu närmast ska man öppna en ny butik i Norrköping under mars månad. Den anläggningen blir deras åttonde butiken i regionen.

Norrköping växer

XL Bygg har nu verksamhet på ett flertal orter i Östergötland vill vara den ledande bygghandeln i regionen. Framgångsreceptet för XL Bygg är kvalitet i produkterna och yrkesskicklig personal som gör att kundservicen blir en oerhört viktig funktion för att behålla en stark position på marknaden.

- Det går bra för oss och förra året gjorde vi vårt bästa år någonsin. I och med att vi i slutet av förra året köpte XL Bygg i Husqvarna och när vi nu öppnar butik i Norrköping så har vi åtta anläggningar i regionen, säger XL Bygg Östergyllens koncern vd Mattias Fahlén och berättar vidare varför kunder strömmar till hela tiden.

- Vi brukar säga att vi vänder oss till proffshandeln och medvetna konsumenter. Vi säljer kvalitetsprodukter med service och vi har också utställningslokaler med kök, dörrar och fönster vilket också lockar många kunder. I Norrköping har man tagit ytterligare ett steg i riktningen mot kunder från den professionella sidan. Just nu färdigställs butiken, showroom och lagerlokaler och allt ska vara klart i början av mars.

Tur och retur Returgatan

XL Bygg har ett komplett sortiment inom järn, bygg och färg. Företaget har ett lager med tusentals artiklar och tillgång till ytterligare ett par hundratusen artiklar med blott något dygns leveranstid vilket är väldigt många artiklar på kort tid. Ett företag som växer behöver också kunnig personal för att på så sätt öka kompetensen gentemot kund. Företagets kunder är industri, byggföretag, fastighetsförvaltning, kommun och hantverkare. Den nya XL byggbutiken ligger i ett klassiskt industriområde i Norrköping och inom en framtid kommer det även att byggas bostäder i närheten.

- Vi öppnar den femte mars och vi har ett riktigt Dreamteam här i Norrköping som ska serva våra kunder, säger filialchefen i Norrköping Erik Östström bestämt när han står och tittar på hur långt man kommit med nybygget på Returgatan.

- Vi ligger i ett område som passar för vår verksamhet. Det har varit bygghandel här i över tjugo år och nu ska det ju byggas runt omkring oss bland annat i Inre hamnen.

Filialchefen Erik Östström är inte ett dugg orolig att man ska hinna klart med ombyggnationen innan den femte mars. Foto: Tommy Pettersson
Filialchefen Erik Östström är inte ett dugg orolig att man ska hinna klart med ombyggnationen innan den femte mars. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!