Ansvariga berättade om nytt HVB-hem

Ett 20-tal personer samlades i Överumsskolans matsal på onsdagskvällen för att få veta mer om det nya HVB-hem som ska öppna under våren.

Björn Held, Lelle Hagström och Amela Cerimagic från Sida vid Sida har informationsmöte i Överum.

Björn Held, Lelle Hagström och Amela Cerimagic från Sida vid Sida har informationsmöte i Överum.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Överum2019-02-13 21:30

Hemmet ska ligga i den gamla prästgården i Överum. Sida vid Sida AB, som i dag har över 100 placeringar, hoppas kunna starta sin nya verksamhet i Överum inom sex veckor, men en planfråga kan göra att det drar ut på tiden.

De som samlats till onsdagens informationsmöte hade en hel del frågor, bland annat om bemanning och vad det är för ungdomar som ska bo i HVB-hemmet.

På plats från företaget fanns den nya verksamhetschefen för hemmet i Överum, Björn Held, samt metodansvarig Lelle Hagström och vd Amela Cerimagic.

De berättade att det kommer att bo totalt sju killar i åldern 15 och upp till och med 20 år i de tre husen. Stora huset blir första anhalt. När det funkar där, flyttar ungdomarna vidare ut i flyglarna.

En Överumsbo frågade om det blir vaken eller sovande jour, och svaret var vaken.

– Har vi ungdomar som har problematik och inte sover varje natt, då får man ha vaken personal, sa Lelle Hagström, som har lång erfarenhet av att jobba med struliga ungdomar.

Han betonade vikten av att inte isolera dem, om det ska bli bra.

– De behöver träffa vanliga människor som fungerar, så att de hittar en plats och identitet som inte är den kriminella.

Ungdomarna kommer från hela Småland och Östergötland via sin hemkommuns socialtjänst. Sida vid Sida har koll på samtliga placerade ungdomar även efteråt och vet därför att det går bra för många av dem.

Företaget kommer att anställa minst sex–åtta personer till det nya hemmet i Överum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om