Bröt sig in och kräktes

My Dahling, som äger Överums hotell, var i Stockholm den gångna helgen. När hon kom tillbaka hem möttes hon av ett kaos.

Foto:

Överum2018-10-30 21:30

Någon eller några hade slagit sönder två stora glasrutor på hotellets bottenplan och tagit sig in i huset den vägen. Antagligen har man använt sig av en gatsten för att krossa rutorna då en sådan hittades bland skärvorna på golvet.

– Min dator och några andra arbetsredskap blev stulna, säger My Dahling.

Dessutom hade inbrottstjuven eller inbrottstjuvarna röjt runt i huset och även stult personliga ägodelar, som kläder bland annat.

My Dahling fotograferade oredan och lade ut bild och text på Facebook. På golvet syns spyor bland glasskärvorna.

– Den alkohol som jag fått i födelsedagspresent var uppdrucken och jag hittade även en halvt uppäten västerbottenost på golvet. Det verkar alltså som att tjuvarna festat på likör och ost och sedan mått illa.

– Jag hade både en bil parkerad utanför och ett par lampor tända. Det gör att det känns extra olustigt att de vågade bryta sig in.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på plats. Bland annat har man fått med sig en jacka som kan tillhöra någon av inbrottstjuvarna. På onsdagen hade ingen person gripits för händelsen.

- Det känns ganska ruttet. De stjäl inte bara - de förstör ju också, säger My Dahling. 

Ägaren till Överums hotell, My Dahling, upptäckte inbrottet på måndagsmorgonen.
Ägaren till Överums hotell, My Dahling, upptäckte inbrottet på måndagsmorgonen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om