De gjorde Skolklassikern

Alla barnen fick guldmedalj när treorna på Överumsskolan firade att de tillsammans klarat Skolklassikern, som de jobbat med hela våren.

Adam Mazurek och Ingrid Magnusson fick medaljer.

Adam Mazurek och Ingrid Magnusson fick medaljer.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Överum2019-06-03 17:00

Skolklassikern handlar om att eleverna ska göra en svensk klassiker, med de moment som ingår där, fast tillsammans. Om det är nio mil skidor som ska avverkas, behöver inte vart och ett av barnen klara den sträckan, utan det räcker med att klassen gör det.

– Man är ju bra på olika saker, påpekar läraren Margareta Edström, som tillsammans med kollegan Mariana Jönsson jobbat med Skolklassikern.

Då inte alla elever i vårt avlånga land har tillgång till snö på vintern, går det också bra att räkna skridskoåkning eller promenad med stavar.

I vintras hade eleverna i Överum en isbana på skolgården under en period och då kunde de få räkna in tiden som de åkte där. De har också kunnat välja att göra en del av uppgifterna hemma.

Cyklingen klarade de av under en utflykt med klassen:

– Vi cyklade till Blidstena och tillbaka. Det var två mil, säger Leo Cosolidis, en av eleverna.

Således bidrog de 19 barnen med två mil var, vilket gjorde att de med råge kom upp i de 30 mil som krävdes.

Eleverna fick dessutom göra flera energiutmaningar, varav en var att designa en knäckemacka.

– Den skulle vara snygg, nyttig och god. Jag hade först smör, sedan ost och vindruvor och paprika, berättar Klara Torin, som kallade sitt bidrag "Sötnos".

Vad tyckte ni om Skolklassikern då?

– Det var roligt, men jobbigt. Löpningen var lite tråkig, men det andra var kul, sa Viggo Katsanidis, en av dem som var med.

Barnen i trean på Överumsskolan har gjort Skolklassikern.
Barnen i trean på Överumsskolan har gjort Skolklassikern.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om