Här bjuder de in till julmarknad

Lördagen den 8 december blir det traditionell julmarknad på Överums fritidsgård med ett 20-tal utställare och flera aktiviteter för barnen.

Det närmar sig julmarknad i Överum. På bilden ses från vänster: Johanna Nilsson, Tomten, Mikael Alm och Gun-Britt Rindstål.

Det närmar sig julmarknad i Överum. På bilden ses från vänster: Johanna Nilsson, Tomten, Mikael Alm och Gun-Britt Rindstål.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Överum2018-11-22 10:00

Upplägget på julmarknaden i Överum har varierat under årens lopp. Tidigare kallades det för julkul och huvudarrangör var då Lions.

Nu är det en kommitté som ligger bakom arrangemanget, som har bytt namn till julmarknad. Platsen för alltsammans är fritidsgården. Biblioteket, som ligger vägg i vägg med fritidsgården, håller öppet och personalen läser julsaga för alla som vill höra på.

Som vi tidigare berättat kommer också John Håkansson att finnas där för att signera sin fotobok, "De vita husen", som handlar om Överum.

Både inne på fritidsgården och utanför kommer det att finnas utställare med bland annat rökt fisk, marsipan, honung, bröd, ringblomssalva, betonghantverk samt stickat och virkat. Hembygdsföreningen säljer korv och glögg. Man kan också köpa julkärvar till fåglarna.

– Sedan får barnen möjlighet att baka pepparkakor. Det är en tradition som vi har haft i många år, säger Gun-Britt Rindstål, en av dem som jobbar med förberedelserna inför årets julmarknad.

Tomten har lovat komma till julmarknaden i Överum och ta emot barnens önskelistor. Förutom fiskdamm och tipsrunda, blir det dessutom pyssel i form av julkortstillverkning.

Vid två tillfällen under eftermiddagen ger personal från Svenska kyrkan i norra pastoratet ett julspel, som även spelas för skolelever i flera kyrkor framöver.

– Julspelet heter "Sången från himlen" och handlar om hur "Stilla natt" blev skriven. Den kom till av en händelse och skrevs på en dag, men den har ju varit slitstark, säger prästen Mikael Alm.

Det är fri entré till hela evenemanget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om