Här öppnar HVB-hem i april

En verksamhetschef är anställd och just nu pågår rekryteringen av personal. Planen är att öppna HVB-hemmet i april.

Så går planerna med HVB-hemmet i Överum.

Så går planerna med HVB-hemmet i Överum.

Foto: Lotta Gometz/arkiv

Överum2019-01-28 06:00

Vårdföretaget Sida vid sida offentliggjorde sina planer om att öppna ett HVB-hem i den gamla prästgården i Överum i höstas.

– Vi räknar med att bygglovet går igenom i mars och planen är att rulla i gång i april, säger Lelle Hagström, metod- och utbildningsansvarig på Stockholmsbaserade företaget Sida vid sida.

Rekrytering av sex tillsvidareanställda samt timvikarier pågår för fullt.

– Vi har fått ett 50-tal ansökningar till tjänsterna, det är fantastiskt roligt, säger Lelle Hagström.

Onsdagen den 13 februari bjuder Sida vid sida in allmänheten till ett informationsmöte inför HVB-hemmets öppnande.

– När vi gör nya etableringar dyker det ofta upp frågor om allt möjligt och finns det ingen information skapas det lätt rykten. För oss är det viktigt att man får rätt fakta och rätt information och därför brukar vi ha informationsmöten så att det finns möjlighet att ställa frågor, säger Lelle Hagström.

I dagsläget är det inte bestämt var informationsmötet ska hållas, den gamla prästgården rymmer cirka 30 åhörare.

De tidigare ägarna till prästgården hade planer på att starta ett HVB-hem för ensamkommande, så fastigheterna är redan renoverade.

– Vi tar över en färdig anläggning. Anläggningen är underbar och ligger fantastiskt. Det finns ett bra underlag med kompetenta arbetssökande. Vi ser bara fram emot att få starta upp, säger Lelle Hagström.

Han poängterar att etableringen av ett HVB-hem ofta kan påverka bygden positivt. Etableringen innebär nya arbetstillfällen på orten och Sida vid sida kommer exempelvis att behöva anlita lokal entreprenörer. Lelle Hagström nämner också engagemang i föreningslivet.

– Det är väldigt viktigt att vi etablerar oss i en levande bygd. Mycket handlar om stimulerande fritid, skolmöjligheter och praktikplatser, säger Lelle Hagström.

HVB-hem är en förkortning av "hem för vård eller boende".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!