Populär utställning ställs in

Intresseföreningen i Överum har bestämt sig för att inte arrangera någon hobby- och hantverksutställning i år. Det är för få som engagerar sig.

Det blir ingen hobby- och hantverksutställning i Vallonen, Överum, i år.

Det blir ingen hobby- och hantverksutställning i Vallonen, Överum, i år.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid/arkiv

Överum2019-03-23 08:00

Utställningen, som firade 25-årsjubileum förra året, lockar varje år ett stort antal besökare till Vallonen i Överum. Förra gången, som nu alltså ser ut att bli den sista, var det omkring 400 personer som besökte evenemanget.

Men även om gensvaret har varit bra, vad gäller besökare, har det varit svårare att få ihop folk som kan jobba med arrangemanget.

Veikko Vennström i intresseföreningen är en av dem som har engagerat sig. Han berättar att de har haft ett möte och bestämt sig för att det inte blir någon utställning i år:

– Vi är för lite folk helt enkelt, så det blir inget, säger han.

Han tycker att det är tråkigt, men det går inte att arrangera något om det inte finns tillräckligt med folk som kan och vill hjälpa till.

Det har varit manfall i den grupp som tidigare har jobbat med utställningen och några nya krafter har inte tillkommit.

Om det nu skulle visa sig att det finns fler som vill hjälpa till med arrangemanget, är det ändå för sent att hinna göra något till i år, utan då får det bli något nästa år i stället.

Evenemanget brukar alltid hållas någon gång i april. Datumet har varierat något, men på senare år har det legat i början på månaden, för att minska risken att folk istället väljer att stanna hemma och greja med båten eller i trädgården i vårvärmen.

Som regel har det varit mellan 35 och 40 utställare på plats inne i Vallonen eller precis utanför.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om