Självklart val att bli ordförande

PRO Överum-Dalhem saknar inte ordförande längre. Efter flera år utan, kunde föreningen vid sitt årsmöte välja Christine Landstedt till ny ordförande.

Årsmöte för PRO Överum-Dalhem, som då valde Christine Landstedt till ny ordförande.

Årsmöte för PRO Överum-Dalhem, som då valde Christine Landstedt till ny ordförande.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Överum2019-03-05 12:00

Att Christine Landstedt hamnade i Överum hänger ihop med hennes och makens tidigare seglingsprojekt: under flera års tid seglade de vår och höst i Medelhavet med egen båt.

De ville passa på innan de blev för gamla. Det var då som de tog beslutet att sälja radhuset i Haninge och skaffa ett billigare boende. Valet föll på Överum, där maken Lasse är uppväxt.

Christine, som ville lära känna människor på sin nya hemort, tyckte att det kändes självklart att gå med i den lokala PRO-föreningen. Snart började hon hjälpa till med hemsidan och hoppade in som sekreterare, när hon var hemma i Sverige.

I somras seglade hon och Lasse hem båten till Sverige igen. Nu ligger den i Loftahammar och väntar på sommaren och nya turer, fast då "bara" på Östersjön.

Och Christine, som fyller 68 i höst, har precis blivit vald till ny ordförande för PRO. Bland frågor hon vill driva, nämner hon tillgänglighet. Hörselslinga i offentliga lokaler och närhet till parkeringsplatser är viktigt när man börjar komma upp i åren.

Hur ser du på den stängda vårdcentralen i Överum?

– Det vore rimligt att man kunde komma dit åtminstone en gång i veckan, och att det då kom dit en ambulerande sköterska och läkare, säger hon.

På fritiden umgås Christine med sin man och sina barn och barnbarn. Hon seglar, väver, lyssnar på rockmusik, spelar kort och läser flera böcker i veckan. Språk är ett stort intresse.

Christine Landstedt, Överum, är ny ordförande för PRO Överum-Dalhem.
Christine Landstedt, Överum, är ny ordförande för PRO Överum-Dalhem.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!