Då kan du kolla in vad som hänt i gamla skolan

Nyfiken på vad som hänt med Pelarne gamla skola efter att Träffpunkt Körsbärskullen tog över fastigheten? Nästa helg blir det öppet hus. ”Vi hoppas vara färdiga så vi kan börja hyra ut till sommaren”, säger kassör Petra Rehn Andersson.

Nästa helg blir det öppet hus i gamla Pelarne skola, Träffpunkt Körsbärskullen.

Nästa helg blir det öppet hus i gamla Pelarne skola, Träffpunkt Körsbärskullen.

Foto: Roelof Stroetinga

Pelarne2019-01-28 05:00

Sedan ekonomiska föreningen Träffpunkt Körsbärskullen tog över Pelarne skola, som stått tom i två år, har det lagts ner en hel del arbete för att lokalerna ska bli uthyrningsbara.

– Det stora är ju bytet av värmesystem, en investering på 630 000 kronor där vi får stöd från Klimatklivet, men det är en hel del pyssel och just nu håller vi på att måla om för att det ska bli riktigt fräscht, säger Petra Rehn Andersson.

Tanken är att lokalerna ska hyras ut som boende och till aktiviteter och kursverksamhet.

– Vi tror att våra sovsalar passar idrottslag och flera familjer som vill bo tillsammans. Det finns ju ett väldigt bra tillagningskök och i februari är det kurs i vegetarisk matlagning. Vi har redan haft en del träffar, bland annat när Jan Lorentzon kom och berättade om olympiska skandaler, och vi har haft grötkväll och raggmunkkväll.

På lördag har både de medlemmar som inte aktivt deltagit i arbetet möjlighet att få en uppdatering och inte minst allmänheten chansen att kolla in skollokalerna som nu blir mötesplats.

På programmet står bland annat underhållning av teatergrupp från Kulturskolan, möjligheten att prova på ulltovning, trolleri och ett antal utställare.

– Det blir en del aktiviteter i den fina gympahallen, vi hoppas att många barn och ungdomar kommer. Och självklart är det ett bra tillfälle för de som är intresserade av att hyra att se lokalerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!