De får pris för "mod och påhittighet"

Träffpunkt Körsbärskullen gjorde mötesplats av nedlagda skolan. Nu får de årets bygdepris av Pelarne Hembygdsförening. ”Alltid kul när folk tycker man gjort nåt bra”, säger Karina Svensson, ordförande i föreningen.

Karina Svensson, Träffpunkt Körsbärskullen, tar emot diplomet och årets bygdepris från Mats Nyström, bygdekommittén i Pelarne hembygdsförening.

Karina Svensson, Träffpunkt Körsbärskullen, tar emot diplomet och årets bygdepris från Mats Nyström, bygdekommittén i Pelarne hembygdsförening.

Foto: Privat

Pelarne2020-07-15 22:00

Nedlagd skola. År av diskussioner om vad lokalen kunde användas till – och vem som skulle ta över den. Det blev Träffpunkt Körsbärskullens ekonomiska förening som tog över gamla skolan i Pelarne, som nu är klar för uthyrning och aktiviteter.

– Vi är hårt drabbade av pandemin, vi hade räknat med inkomster under sommaren. Det kostar oss närmare 100 000 kronor bara att driva själva huset, det fattas en hel del, säger ordförande Karina Svensson.

Uppmärksamheten från lokala hembygdsföreningens bygdekommitté, som årligen lyfter personer eller föreningar som gör något värdefullt för Pelarne, är ändå plåster på såren. Träffpunkt Körsbärskullen får bygdepriset för att man ”med stort mod, en okuvlig vilja, hårt arbete och en entreprenöranda präglad av en påhittighet som inte står Astrids figurer efter, lyckats engagera Pelarnevänner från när och fjärran sin strävan att åter göra Pelarne skola till den bygdens samlingspunkt den en gång var.”

– Det kom lite oväntat, men det var förstås roligt. En väldigt fin motivering, säger Karina Svensson.

Vad gör ni för att få in pengar som just nu saknas?

– Vi vänder på varenda sten. Har sommarloppis, värvar medlemmar, hoppas på att familjer nappar på erbjudandet att hyra idrottshallen. Vi tror det finns behov att hyra rum om man får hem släktingar, men kanske inte vill bo tillsammans. På något sätt ska det gå, så är det bara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!