Körsbärskullen satsar på vårmarknad och sommarboende

Körsbärskullen i Pelarne har under två år anordnat en populär höstmarknad och till helgen blir det en vårmarknad. Snart kommer även turisterna till vandrarhemmet.

Karina Svensson är ordförande för Träffpunkt Körsbärskullens ekonomiska förening. På bild tillsammans med
Erling Åberg när Vimmerby Tidning besökte föreningen under förra sommaren.

Karina Svensson är ordförande för Träffpunkt Körsbärskullens ekonomiska förening. På bild tillsammans med Erling Åberg när Vimmerby Tidning besökte föreningen under förra sommaren.

Foto: Ida Carlwe

Pelarne2022-05-06 20:45

På söndagen blir det vårmarknad i Pelarne vid Körsbärskullen. Då kommer lokala utställare i form av hantverkare och odlare men det kommer också finns möjlighet att klappa får och loppisfynda.

– Det blir första gången vi har en vårmarknad. Vi har haft höstmarknad två gånger tidigare så det blir spännande att se. Det är många som varit med och ställt ut på hösten som vill vara med nu också, säger Karina Svensson ordförande för Träffpunkt Körsbärskullens ekonomiska förening.

Tidigare marknader har dragit upp emot 400 besökare berättar Svensson, och nu hoppas man på samma även om man kanske har lite sämre förutsättningar.

– Under pandemin fanns det ett annat sug tror jag för att komma ut och göra saker så nu tror jag att det kan bli lite mindre för folk har annat som lockar men vi hoppas såklart att det kommer lite folk.

Efter vårmarknaden går fokuset över till sommaren och Körsbärskullens vandrarhem.

– Vi planerar att ha vandrarhemmet igång. Det börjar fylla på ganska bra med bokningar.

Föra året höll vandrarhemmet också öppet och även då visade många stort intresse för ett sommarboende i Pelarne.

– Tre veckor var vi fullbokade i juli mot augusti. Det är kul att det rullar på.

Vad är det som gör att man väljer boende hos er?

– Vi har lite större rum och det uppskattas när flera familjer åker ihop. Sedan har vi mycket för barnfamiljer att göra med trädgården, fotbollsplan och tillgång till idrottshallen, säger Svensson.

Det blir loppis även på vårmarknaden i Körsbärskullen.
Det blir loppis även på vårmarknaden i Körsbärskullen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!