Nedlagd skola har bytt skepnad

Nedlagda Pelarne skola har blivit Träffpunkt Körsbärskullen. Och snacka om träffpunkt – det kom dubbelt så mycket folk till helgens öppna hus som man räknat med. ”Helt fantastiskt”, säger kassör Petra Rehn Andersson.

Många ville kolla in vad som hänt med Pelarne gamla skola, som nu blir träffpunkt.

Många ville kolla in vad som hänt med Pelarne gamla skola, som nu blir träffpunkt.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Pelarne2019-02-03 13:00

Sedan ekonomiska föreningen Träffpunkt Körsbärskullen tog över Pelarne skola, som stått tom i två har, har det lagts ner mycket jobb på att få lokalerna uthyrningsbara. Den största investeringen är bytet av värmesystem, men medlemmarna har också målat om och sett till att lokalerna är fräscha.

– Vi hoppas på att få igång olika typer av verksamhet och tänker också ha vandrarhem i sommar, det här ska vara ett hus som används, säger ordförande Karina Svensson, som var positivt överraskad över intresset från allmänheten.

Strax efter öppningen var det redan drygt 100 personer som kommit för att kika på lokalerna och ta del av utbudet med olika aktiviteter och utställare.

– Nästan kaos på parkeringen, men det här var kul. Vi har redan fått en del nya medlemmar i föreningen, och det är viktigt för utvecklingen. Självklart hoppas vi också få stöd från kommunen, varje ort behöver sin träffpunkt, säger Rolf Ericsson.

På programmet fanns trolleri, teaterunderhållning av kulturskolan, musik och många passade också på att ta en fika, gå på loppis och kolla gamla skolfoton.

När det öppna huset stängdes kunde man summera omkring 300 besökare.

– Vi sa "kommer det 100-150 är det bra". Det här är helt fantastiskt och nu vet vi också att vi får igång barnverksamhet i vår fina gympasal, säger Petra Rehn Andersson.

Här hoppas man på ännu mer fysisk aktivitet framöver.

– Vi har tack vare Sparbanksstiftelsen kunnat köpa in en hel del utrustning och planen är att vi ska fixa ännu mer, säger Karina Svensson.

En fika och lite småmingel var också lockande för många som åkt till Pelarne.
En fika och lite småmingel var också lockande för många som åkt till Pelarne.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!