Fortsatta framgångar för Lina i stolen

För Lina Jonasson tävlande för Ydre Motorklubb och Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna har det gått riktigt bra de senaste två tävlingarna.

Lina Jonasson och Daniel Wall

Lina Jonasson och Daniel Wall

Foto:

Rally2018-05-25 05:00

I SM-tävlingen South Swedish Rally i Älmhult blev det en andra plats och i Rally Biltema i Karlstad en fjärde plats i sin klass.

Daniel Wall tävlande för MSK Kvarnvingarna är känd i hela bilsportssverige som en mycket duktig förare och bil- och motorbyggare och hans meritlista inom bilsporten är lång.

Lina Jonasson har fungerat codriver åt Daniel i många tävlingar de senaste åren och de har skördat många framgångar tillsammans.

På SM-tävlingen SSR som kördes förra helgen var ett långt och krävande rally med tolv mil specialsträcka fördelat på tolv sträckor. Med drygt trettio startande i klassen

SM-Trimmat 2-WD (R3) så körde Lina och Daniel i sin Volvo 240 in på en mycket bra andra plats efter Patrik Flodin Ilsbo MK.

I lördags var det dags för Rally Biltema med start och mål i Karlstad och tävlingen ingick i Svenska Rallycupen. Det bjöds på mycket fina och snabba vägar, drygt sex mil specialsträckor fördelat på sex sträckor och 38 ekipage hade kommit till start i klassen Trimmat 2-WD.

– Sträcka ett var det tungt att åka, säger Lina, men väl inne på sträcka två så är vi tillbaka i gängorna igen och där slår vi till med den snabbaste tiden i 2WD, fortsätter Lina.

– Tyvärr blev vi hindrade och nedvinkade på grund av olyckor vid tre tillfällen på följande sträckor, men det är rally så det är sånt man får räkna med, säger Lina.

Lina och Daniel slutar på en fin fjärde plats i klassen, endast fem sekunder från en andra plats. Vann klassen gjorde Elias Lundberg och David Arhusiander.

Nu ser de fram emot nästa SM-tävling som körs i Askersund den 2:e juni, och dit är även Ydre Motorklubbs Albin Nordh anmäld.

Albin som verkligen gav de andra mer rutinerade grabbarna i sin SM-klass en match i Älmhult, och han visade verkligen hur man rattar en Renault Twingo i sin första SM-tävling. Han hoppas naturligtvis på att han även denna tävling i Askersund ska kunna vara med och fajtas i toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om