Vicktor Nordh klassetta i Socknasprinten

Det blev dubbelt Tjust MK i topp när Åtvidabergs MK:s Socknasprinten avgjordes i lördags.

Ronnie Roth, MK Kinda blev klasstvåa.

Rally2018-05-28 14:27

Industriområdet Fågelsången i Åtvidaberg var platsen när Åtvidabergs MK:s rallytävling Socknasprinten avgjordes i lördags. Tävlingen avgjordes på samma sträcka som kördes tre gånger. 32 bilar kom till start och det var tredje deltävlingen i RS-serien. Det blev dubbelt Tjust MK i topp. Tommy Johansson körde hem segern 2,3 sekunder före klubbkamraten Magnus Johansson. I grupp E, B-förare vann Ydre MK:s Vicktor Nordh med MK Kindas Jesper Frode vid sin sida. 2,2 sekunder efter kom Andreas Rosén, SMK Vingåker. Tvärtom klubbmässigt var det i klass C-förare VOC där MK Kindas Ronnie Roth och kartläsare Hugo Grahn, Ydre MK kom tvåa, knappt nio sekunder efter Åtvidaberg MK:s Pierre Gustafsson och Jonathan Johansson. Nathalie Hallén, Ydre MK och Jennifer Brindmark, Åtvidabergs MK körde in på en femte plats i klass C-förare, grupp E. Vann klassen gjorde hemmaklubbens Christoffer Olofsson och Jimmy Svensson. I Klass 2, A-förare kom Ydre MK:s Michael Lindsmyr och Michael Holm på åttonde plats. vann klassen gjorde Tommy Johansson/Felicia Johansson, Tjust MK.