"Pimpa" din Twingo

Nya Renault Twingo bjuder upp till dans. Namnet är nämligen en musikalisk ordlek av Twist, Swing och Tango. Småttingen har bland annat begåvats med en ny front och en annan rolig nyhet är att man nu kan "pimpa" sin bil och på så sätt sätta sin egen prägel. Valmöjligheterna är många och totalt finns 300 000 olika kombinationer att välja mellan. Nu återstår bara att se om fransosen bjuder upp till dans på de tuffa vägarna i spanska Bilbao?

Foto:

Renault2012-02-21 07:05


Man kan börja undra om 2012 kommer att gå till historien som valmöjligheternas år. USA kommer att utse sin 57:e president samtidigt som Ryssland väljer sin tredje sedan Sovjetunionens fall 1991. Mitt i det här så lanseras dessutom nya Renault Twingo och frågan är om småttingen kan vinna några röster i den tuffa konkurrensen? Om vi stirrar oss blinda på priset så finns alla möjligheter, det börjar nämligen från 104 900 kronor.

Välj och vraka
Även om det är en facelift vi har framför oss så känns nya Renault Twingo betydligt fräschare än så. De fräsiga strålkastarna har begåvats med "ögonlock" men även det mjukt rundade bakpartiet har fått sig ett lyft då bakljusen nu går över i bagageluckan. Dessutom kan man välja mellan 300 000 olika färg- och materialval så som exempelvis lack/nyanskombinationer, däck, ytterbackspeglar, inredning samt takmotiv. Du kan helt enkelt designa din egen Twingo utan att det kostar skjortan. Alla mätare är digitala och sitter monterade i en centrerad "bula" mitt uppe på instrumentpanelen. Sittkomforten fram är relativt okej, liksom runtomsikten. Sätena är eleganta med snygga kantsömmar eller "piping" som det heter på bilspråk. Med en gnutta smidighet tar vi oss in i aktersoffan som består av två separata säten som är justerbara i längsled. Nej, fransosen finns inte som fyra- eller femdörrars utan det är strikt tredörrars som gäller. Fäller man de bakre ryggstöden så utökas bagagevolymen från 165 liter till 959, vilket får anses som mycket bra.

Snål blir snålare
Under motorhuven arbetar en 75 hästars bensinsnurra som nu kan ståta med såväl lägre förbrukning som utsläpp. Testbilen dricker 0,51 liter milen och släpper ut 119 gram koldioxid per kilometer. Inledningsvis erbjuds inget dieselalternativ, men den svenska generalagenten jobbar på att få hit en 85 hästare. Tillvalslistan är relativt lång och här finns bland annat ett klimat & radio-paket för 6 900 kronor som innehåller luftkonditionering och ljudanläggning.
På de fina vägarna runt den spanska staden Bilbao känns fransosen som en "vägens mästare" och får många nyfikna blickar. Designen sticker verkligen ut, inte minst tack vare den färgglada karossen. Kanske skulle formgivningen platsa på det fantastiska konstmuseet Guggenheim här i Bilbao? Men om bara några år så är det dags för en helt ny Renault Twingo som ska tillverkas i samarbete med Smart. Hur det kommer att gå med den saken? Tja, det är en helt annan historia!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!