Postmästare Larsson i Vimmerby ler när han tänker på brevet som låg i sammetsasken Emil köpte på auktionen i Backhorva. "Jag har sitt en björn" skriver Adrian hem från Amerika. Och Emil, som fick 40 kronor av prosten för frimärket som satt på brevet, konstaterar att han Adrian inte var något vidare på att uttrycka sig i skrift.
- Men hälsningen är så härlig och jag tycker att hon varit bra på det, Astrid. Att få in den lilla hälsningen i sitt stora berättande.
Nu tycker han alltså att det är på sin plats att hälsa tillbaka. Och det är invånarna i barndomsstaden Vimmerby som ska svara för en jättegratulation som förhoppningsvis kan få en notering i Guiness rekordbok.
Man börjar med barnen. Skolbarnen får skriva hälsningar till kvinnan som skänkte dem Emil i Lönneberga och därtill får postens kunder och besökare möjlighet att skriva hälsningar de också.
Den möjligen längsta hälsningen i världen kommer sedan att överlämnas symboliskt eller personligen till födelsedagsbarnet på 90-årsdagen.
Alla brev som postas i Vimmerby den 14 november kommer att förses med en för dagen speciell minnespoststämpel och förra årets uppskattade frimärken "Berömda kvinnor -96" med Astrid Lindgrens porträtt kommer att gå som rabatterade häften bara i Vimmerby.
- Vi tar hem ett par tusen märken och till att börja med får kunden fyra kronor rabatt. Dessutom skänker vi fyra kronor till insamlingen till Astrid Lindgrens gård.
På posten kan också beskådas lokala frimärkesklubbens utställning "I Astrid Lindgrens närhet".
En mastodonthälsning från Vimmerbyborna
Postmästare Mats Larsson hoppas att Vimmerbybornas hälsning till Astrid Lindgren ska bli längst i världen.- Det är vår ambition. Astrid har på ett märkligt sätt lyckats få in den enkla men värdefulla hälsningen i sitt berättande. Hon är värd en hälsning i jätteformat.
"Klart vi vill gratta Astrid!" Sara och Simon Zettergren passar på att skriva en hälsning till Astrid Lindgren när de hade ärende på Vimmerby postkontor.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!