Restaurang Prime i Vimmerby tvingades under hösten att stänga sin lunchservering på grund av personalbrist. Nu har den åter öppnats och intentionen är att under våren även öppna upp under kvällar. Då i ny tappning.
– Jag vill ha en skön känsla i hela restaurangen, inte bara matmässigt, utan det ska vara avslappnat och härligt. Vi har redan möblerat om och målat om. Men den resan fortsätter lite grann. Så det är det som kommer förändras för ögat, berättar Jannica Hedberg.
Hon gick in som restaurangchef i oktober 2024 och berättar att den nya satsningen är helt i linje med hennes vision för restaurangen.
– Vi går sakta och säkert mot så som jag vill ha det. Min vision är att vi har en restaurang som även är öppen kvällstid, där vi ha surret i matsalen av gäster och lite roliga event lite då och då. Jag har mycket tankar och idéer för restaurangen när vi väl öppnar kvällstid.
Är steakhouse något som efterfrågas i Vimmerby?
– Ja, det tror jag. Jag tycker att det verkar som att Vimmerby gillar att äta kött i alla fall. En bra köttbit är aldrig fel. Sedan kommer det såklart finnas annat på menyn också. Det ska inte vara en jättestor meny utan en mindre som tilltalar många.
Det pratas nu mycket om köttbrist, hur tänker du kring det?
– Det är jag inte orolig för. Det kommer inte vara några mängder. Utan det kommer vara en meny med lite olika typer av rätter. Så det kommer inte bara vara kött utan också vegetariskt och lite fisk.
Förhoppningen är att kunna öppna restaurangen på kvällstid under mars/april men den tidsplanen är helt beroende på rekryteringen som pågår. För fortfarande finns det behov av mer personal.
– Jag kommer inte bara ta in någon utan vill känna att det blir rätt person till teamet som är kärnan i restaurangen året runt. Jag har jättebra kandidater.
Bland annat behövs det en kock och någon som jobbar delvis i servicen året om. Utöver det pågår även rekrytering till sommaren, och då rör det sig om betydligt fler som behövs.
–Till restaurangen omkring 10 till 15 stycken totalt med kök, servering och frukost. Det har kommit mycket ansökningar i alla fall så det är en bra början. Jag känner mig ganska lugn. Sedan kommer man få lära många från grunden men så är det i dagsläget. Det är brist på serveringspersonal och kockar i hela Sverige. Det gäller bara att hitta den rätta personen som vill lära sig, är driven och gillar service.