Bakläxa för Rimforsaplan -- beslut i februari

Den fördjupade översiktsplanen för Rimforsa antogs av Kindas kommunfullmäktige förra året. Samhällsbyggnadsförvaltningens arbetsplan har däremot återremitterats, men det ska inte förskjuta processen i någon större grad.

Hans Måhagen (S), Mikael Österling (L) och Gösta Gustavsson (M) från samhällsbyggnadsnämnden i Kinda.

Hans Måhagen (S), Mikael Österling (L) och Gösta Gustavsson (M) från samhällsbyggnadsnämnden i Kinda.

Foto: Max Elofsson

Rimforsa2020-01-30 14:00

Översiktsplanen avser Rimforsa tätort med omnejd och redovisar hur den befintliga strukturen i samhället kan förstärkas. Även hur obebyggda markområden som ligger nära samhället kan bebyggas tas upp i planen.

Planen ska ses som ett verktyg i kommunens arbete med detaljplaner och bygglov. Dessutom ska den vara vägledande och ett underlag mellan olika intressenter. I den fördjupade översiktsplanen föreslås områden som är intressanta för förtätning i Rimforsa. 

Även vissa områden pekas ut där det kan bli möjligt att bygga bostäder eller göra det möjligt för verksamheter att öppna.

Under samhällsbyggnadsnämndens sammanträde tidigare i veckan beslutades att arbetsplanen för projektet ska återremitteras. Det innebär att samhällsbyggnadsförvaltningen nu får jobba om vissa delar av planen.

– Det var några frågetecken och redaktionella ändringar som behövde redas ut, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Österling (L).

Arbetsplanen för den fördjupade översiktsplanen är ett av samhällsbyggnadsnämndens åtaganden för 2019, och är där benämnt som en genomförandestrategi.

Österling tror inte att återremitteringen ska behöva förskjuta processen i någon större grad, utan räknar med att ett nytt beslut kan tas på nästa nämndsammanträde i februari.

– Jag förutsätter att vi får en ny arbetsplan tills dess och att vi kan anta den då, säger han.

Mikael Österling (L) tror att ett nytt beslut kan tas på nästa nämndsammanträde.
Mikael Österling (L) tror att ett nytt beslut kan tas på nästa nämndsammanträde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!