Berusad förare försökte lura polisen

Under midsommarafton fick polisen in två samtal om misstänkt rattfylla utanför Rimforsa.

Rimforsa2021-06-28 12:08

Det var på vägen mellan Rimforsa och Tjärstad som en bil körde i diket. Vittnet som beskådade bilens färd såg sedan hur föraren försökte få upp bilen ur diket. När polisen kom till platsen åkte bilen iväg, men stannade efter några meter. Föraren hoppade då ur förarsätet och satte sig i baksätet. Flera personer satt i baksätet och fick lämna platsen till fots.                          

Den misstänkte är en man i 20-årsåldern som är hemmahörande i Kinda. Mannen togs med till provtagning där det visade sig att han hade en promillehalt som var strax över grovt rattfylleri. Ingen av personerna som färdades i bilen fick några skador.

Enligt polisen skedde ett annat rattfylleribrott i Rimforsa vid niotiden på midsommaraftonskvällen. Polisen har inte kunnat knyta någon förare till det brottet. Polisen fick in ett tips där en person ska ha sett en bil köra över flera tomter och ett gärde. Polisen åkte dit och talade med vittnet.                              

– Polisen fick syn på den aktuella bilen men det gick inte att knyta någon till körningen så det ledde inte till en anmälan, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Polisen träffade sedan på ägaren till bilen, en man i 55-årsåldern, som var berusad men har inte kunnat koppla honom till brottet. Polisen tog mannens bilnycklar enligt polislagens 24:e paragraf. Polisen misstänkte att mannen skulle köra bilen så han fick hämta nycklarna dagen efter.                 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!