Bil med släp i krock – en till sjukhus

Strax innan 18 på onsdagen skedde en olycka på riksväg 34 söder om Rimforsa. En bil med ett släp körde in i vajerräcket och voltade. En person är nu förd till sjukhus.

Det var på riksväg 34 som olyckan skedde.

Det var på riksväg 34 som olyckan skedde.

Foto: Per Svensson Borrud/Pelles Photo

Rimforsa2019-04-24 20:22

Olyckan på riksväg 34 två kilometer om Rimforsa klassas som en singelolycka trots att två bilar var inblandade. Detta då en av bilarna stod på ett släp.

– En bil som hade släpkärra med en bil lastad på åkte in i vajerräcket. Den förande bilen välte, och den på flaket åkte av med stod på alla fyra, säger Ulf Jonsson, insatsledare vid räddningstjänsten Kinda.

Det var när bilen med släpet hade mött en lastbil på vägen som olyckan skett. Bilen hade då bromsat in vilket lett till att ekipaget börjat vobbla, enligt polisen. Bilen åkte då in i mitträcket och sedan ut i väggrenen, där ekipaget voltat.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. En person fick föras till sjukhus efter olyckan. Enligt polisen ska ingen ha skadats allvarligt i samband med olyckan.

När olyckan skedde påverkades trafiken en aning.

– Men vi fick ganska snabbt igång trafiken växelvis, säger Ulf Jonsson.

Vid 20.00 hade både polis och räddningstjänst lämnat platsen och vägen var åter körbar. Det finns ingen misstanke om brott.

Olyckan vid Rimforsa slutade i diket för den ena bilen.
Olyckan vid Rimforsa slutade i diket för den ena bilen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!