Blomsterhandlaren satsar miljoner på minigolf

Under november monteras blomsterbutiken Hagströms andra minigolfbana. "Jag har aldrig byggt bredvid en blomsterbutik", säger montören och bangolfmästaren Johny Forss.

Urban Hagström, som inte har något golfintresse, har valt att satsa ungefär 4 500 000 på just minigolfbanor.

Urban Hagström, som inte har något golfintresse, har valt att satsa ungefär 4 500 000 på just minigolfbanor.

Foto: Carl Holmqvist

Rimforsa2020-11-15 16:00

Hur kommer det sig att en blomsterhandlare med noll golfintresse bygger två minigolfbanor utanför butiken? Rimforsas Urban Hagström reder ut varför just han, som inte hade gjort en putt på över trettio år, valde att satsa miljoner på minigolf.

– Det här gör jag för att ge tillbaka något till bygden, säger blomsterhandlaren.

Idéen fick han av en rastlös familj som besökte butiken. Han tänkte att lösningen på rastlösheten var att kunna erbjuda något kul för alla. Då var tanken att bygga bangolf, även kallat minigolf, med 18 hål till sommaren 2020. Men det satte pandemin stopp för och alternativet blev att bygga en äventyrsgolfbana med 12 hål.

– Många tycker att den klassiska är roligare. Men äventyrsgolfen blev en jättesuccé i somras. Det har varit så mycket skratt och så mycket roliga träffar här ute.

undefined
Blomsterhandlaren Urban Hagström och tidigare bangolfmästaren Johny Forss.

Under november monteras den klassiska banan som besökarna kommer att få putta på nästa år. Han planerar även att bygga ett litet fik intill banorna. Hagström berättar att satsningen kostar ungefär fyra och en halv miljon.

– Jag tror aldrig det kommer finansiera sig. Det är inte det som är syftet med det här. Syftet är att göra något som är roligt.

Samtidigt som blomsterhandlaren berättar om satsningen så monteras de nya banorna av tidigare bangolfmästaren Johny Forss.

– Jag har aldrig byggt bredvid en blomsterbutik och jag har aldrig byggt de här två bantyperna tillsammans. Så det här är en unik satsning, säger Forss.

undefined
Johny Forss som varit svensk mästare i bangolf och även europamästare som junior monterar banorna.
Under november monteras de nya banorna. Allt blir klart nästa år.
Under november monteras de nya banorna. Allt blir klart nästa år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!