De börjar se ljusning - men räknar med tuff höst

Efter två ovanliga månader präglade av coronakrisen, har Rimforsa Strand nu kunnat andas ut lite grann. Men de spår även en tuff fortsättning ett tag framöver.

I tio år har systrarna Camilla och Veronica Eriksson drivit Rimforsa Strand.

I tio år har systrarna Camilla och Veronica Eriksson drivit Rimforsa Strand.

Foto: Dennis Petersson

Rimforsa2020-05-15 07:00

I slutet av mars var delägaren Veronica Eriksson orolig för konferensanläggningen Rimforsa Strands fortsatta existens och sa att det då handlade om att rädda företaget. Då var så gott som alla gästbokningar borta och de tvingades till att permittera hela personalstyrkan till 60 procent. För de allra flesta gäller permitteringen fortfarande.

Nu i mitten av maj beskriver hon läget som att man har vant sig vid den här vardagen och att de börjat se en viss ljusning.

– Framför allt på privatmarknaden tycker vi att det har blivit bättre än när det var som värst under mars och april, säger hon.

Omkring 70 procent av Rimforsa Strands gäster gäller konferensbokningar och de står fortfarande ganska still. Med andra ord har det inte skett någon större förändring ännu, men Veronica Eriksson är hoppfull.

– På vardagarna är det fortfarande ganska lugnt, men på helgerna är det desto bättre. Vi tror ju att sommaren och även hösten kan bli tuff för oss, men hoppas att det kan vända till slut, säger hon.

Något som hon ser som positivt mitt i allt är att de lyckats nå en ny målgrupp. Personer som fyller jämnt och skippar en planerad semesterresa utomlands.Veronica Eriksson berättar att det varit flera sällskap som besökt dem när resan inte blivit av.

– Det tycker jag är glädjande. Det är kul att vi kan nå ut till några nya gäster även när det är kämpigt, säger Veronica Eriksson.

Anläggningen har börjat se en viss vändning där alltfler privatpersoner börjar boka igen.
Anläggningen har börjat se en viss vändning där alltfler privatpersoner börjar boka igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!