Rimforsa Strand prisas för sitt arbete under pandemin

Rimforsa strand prisades under årets upplaga av Linköpings välgörenhetsgala. De bedöms vara "årets mest uthålliga inom besöksnäringen under pandemin".

Veronica Eriksson och Camilla Cederholm har prisats för sin uthållighet under pandemin. Det känns fantastiskt roligt, tycker Veronica Eriksson (till vänster).

Veronica Eriksson och Camilla Cederholm har prisats för sin uthållighet under pandemin. Det känns fantastiskt roligt, tycker Veronica Eriksson (till vänster).

Foto: Agnes Ganestål

Rimforsa2021-11-18 14:18

– Det är fantastiskt roligt att ha blivit uppmärksammad, säger Veronica Eriksson, som tillsammans med sin syster Camilla Cederholm driver Rimforsa Strand.

Pandemin har varit tuff och den har satt sina spår. Det är Veronica ärlig med. Hon tror att det är tack vare den öppenheten som Rimforsa Strand tilldelats utmärkelsen.

– Det har varit väldigt tufft och det har vi varit öppna med. Vi har levt i ett företag och en näring som enligt restriktionerna inte skulle finnas. Det har varit lite som att sälja knark – vi har sålt en produkt som ingen ska köpa. Helst skulle vi ju inte ha haft öppet.

undefined
Veronica Eriksson och Camilla Cederholm är systrar. De har drivit Rimforsa strand i 22 år. Nu prisas de för sin uthållighet under pandemin.

Systrarna har drivit hotell- och konferensverksamheten i 22 år. Aldrig tidigare har de varit med om en situation liknande den som covid-19 försatte dem i.

– Jobbet fanns kvar – vi hade fortfarande en telefon som ringde och 2 500 kvadratmeter hus att ta hand om – men det kom inte in pengar som tidigare, konstaterar Veronica.

Men det är viktigt att inte bli bitter, framhäver hon.

– Pandemin har ju faktiskt fått oss på Rimforsa Strand att hitta nya koncept. Förra vintern började vi med uteluncher. Folk kom hit, trots att det var femton minusgrader och vattnet i deras muggar frös till is.

Veronica ler vid minnet.

– Vi har helt enkelt fått vara kreativa och hitta nya produkter och det är nog en anledning till det här priset. Det har varit en riktig berg- och dalbana, men att ge upp har aldrig varit något alternativ, slår hon fast.

undefined
"Det finns faktiskt bra saker med pandemin också", framhäver Veronica Eriksson, som tycker det är viktigt att inte bli bitter. Bland annat har pandemin och dess restriktioner fått henne och hennes medarbetare att tänka i nya banor.
Årets "mest uthålliga inom rese- och besöksnäringen" anses vara Rimforsa Strand.
Årets "mest uthålliga inom rese- och besöksnäringen" anses vara Rimforsa Strand.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!