Efter de nya restriktionerna – bion öppnar

Rimforsa Bio har sedan i höstas varit stängt. Nu har de börjat att öppna upp igen med sommarbio i juli och de kommer även visa film i ett nytt koncept.

Det är tre filmer som kommer visas under biohelgen. Både äventyr som prisat med Oscars, en svenska favoritfilm och en film med musik från 50-talet.

Det är tre filmer som kommer visas under biohelgen. Både äventyr som prisat med Oscars, en svenska favoritfilm och en film med musik från 50-talet.

Foto: Märta Svensson

Rimforsa2021-07-08 11:00

Under månadsskiftet juli och augusti i sommar kommer det vara en Drive-In bio i Rimforsa och Kisa. Rimforsa Bio har fått fundera på ställen som kan rymma många bilar. De upptäckte att längs Ulrikavägen utanför Rimforsa finns en flisplan de kunde använda och att Kisa MTB park har en stor parkering.

Peo Jonsson är en av medlemmarna i Rimforsa Bio och han berättar att de har planerat Drive-in bion länge.

– Vi har avvaktat men nu kom de nya restriktionerna som lättar upp.

Att ha en stor bio utomhus kostar mycket pengar. Bara duken ska vara 15 meter bred och nio meter hög. Ljudet kommer från bilradion. För att ha råd med all teknik har de fått bidrag från Kinda-Ydre Sparbank och Kinda kommun.

Idén kom under pandemin när bion var stängd.

– Om man kommer i en bil som ett par, en familj eller ensam så smittar man ingen annan, säger Peo Jonsson.

Det är inte första gången som Rimforsa Bio testar att ha bio utomhus. Vartannat år har de visat film vid Åsundabadet men satsar på Drive-In i år. Filmerna som kommer att visas har redan haft premiär. 

Ett problem med att ha bio på sommaren är att man måste börja när det är mörkt ute. Ett annat problem är hur alla bilar ska få plats. Därför har föreningen bestämt att insläpp kommer vara en timme innan filmen startar.

Rimforsa Bio kommer inte ta betalt för filmen, utan för parkeringen. För att yngre ska lockas dit har de valt att halvera kostnaden för de som kommer i A-traktorer och mopedbilar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!