Elever fick pris i mattetävling

På onsdagsmorgonen var det fullt med elever och personal nedanför stora trappan på Rimforsa skola. Det var prisutdelning efter resultatet av kängurumattetävlingen. De yngre barnen fick varsin liten glaskula och de äldre en biobiljett.

Lena Ölfvingsson och Sara Hemäng höll i prisutdelningen

Lena Ölfvingsson och Sara Hemäng höll i prisutdelningen

Foto: Lars-Göran Bexell

RIMFORSA2019-04-10 19:00

– Rimforsa skola har varit med i många år, minst tio år, i den här internationella matematiktävlingen. Den startades i Frankrike och i år var det 60 länder som deltog, säger Lena Ölfvingsson, lärare på skolan.

Alla elever på skolan från förskoleklass till årskurs sex deltar i tävlingen som startade 21 mars och pågick under en vecka.

– Man jobbar även med kängurumatten över hela läsåret, men då med äldre uppgifter. Uppgifterna sätts ihop i de deltagande länderna och totalt är det 25 frågor, säger Lena Ölfvingsson.

Saga Borg och Alfred Eng går i klass 6a respektive 6b och båda tycker att det är ett bra och roligt inslag med mattetävlingen.

– Det är intressant att lösa matematikproblem och just den här tävlingen är ett steg längre. Man kan få tre till fem poäng beroende på svårighetsgrad, säger Saga Borg.

– Frågorna handlar mycket om problemlösningar och det kan vara lite klurigt ibland men det är både utmanande och roligt, säger Alfred Eng.

Lina Bengtsson och Astrid Blom går i 4a respektive 4b.

– Det är en kul tävling och det är bra att man får utnyttja sina kunskaper och att man faktiskt kan så mycket, säger Lina Bengtsson.

– Vi är faktiskt ganska duktiga på matte, säger Astrid Blom.

På onsdagsmorgonen fick alla skolans elever belöning för sina insatser med kängurumatten.

Sara Hemäng och Lena Ölfvingsson är lärare på Rimforsa skola
Sara Hemäng och Lena Ölfvingsson är lärare på Rimforsa skola
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om