Förslag på åtgärder efter trygghetsbesiktning

Efter trygghetsbesiktningen i Rimforsa i början av veckan kom flera förslag på åtgärder upp. Fokus låg på gång- och cykelvägar.

Sju personer anslöt till trygghetsbesiktningen i Rimforsa i början av veckan.

Sju personer anslöt till trygghetsbesiktningen i Rimforsa i början av veckan.

Foto: Lina Edgar

Rimforsa2023-01-27 14:00

Den kyliga vinden bet i kinderna på de sju personer som tillsammans gick på trygghetsbesiktning i Rimforsa i början av veckan. 

Tobias Siverholm, brottsförebyggare på Kinda kommun, fick sällskap av säkerhetssamordnare Staffan Waldau Wass, två områdespoliser samt en representant från kommunens avdelning Gata/Park. Utöver dessa anslöt även två lokalbor till promenaden.

– Vandringen gick bra. Det var värdefullt att ha med ortsbor som har koll på hur omgivningarna ser ut och vet vilka områden som kan upplevas som otrygga, säger Siverholm.

undefined
Sju personer anslöt till trygghetsbesiktningen i Rimforsa i början av veckan.

Rimforsabon Tomas Pettersson var en av dem som anslöt till trygghetsbesiktningen under kvällen.

– Jag har tänkt på att det är otydlig skyltning kring cykel- och gångvägar på vissa ställen, säger han. 

Petra Kjellgren som bor med sin familj i Rimforsa tycker att orten känns trygg i allmänhet.

– Jag cyklar mycket och har också uppmärksammat att skyltningen är lite otydlig på vissa håll. Överlag känner vi oss trygga i Rimforsa, men det finns viss förbättringspotential, konstaterar hon.

undefined
”Generellt behöver området få större tydlighet om hur man tar sig fram säkert, både som gående och cyklister” säger Tobias Siverholm.
undefined
Ett 20-tal förslag på åtgärder kom upp under trygghetsbesiktningen.

Resultatet av trygghetsbesiktningen blev ett 20-tal förslag på åtgärder och förbättringar.

– Mycket handlar om belysning och trafiksäkerhet, men även klotter. En del saker kommer åtgärdas medan andra förslag tas med i översiktsplanen och planeringen av den nya gång/cykelvägen i området. Generellt behöver området få större tydlighet om hur man tar sig fram säkert, både som gående och cyklist, säger Tobias Siverholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!