Förskolorna räcker inte till – lokaler måste fram

Bildningsnämnden vill få till en helt ny förskoleavdelning i Rimforsa redan till hösten. Nu lämnar ledamöterna en hemställan till kommunfullmäktige – för att snabba på processen.

Antalet förskolebarn i Rimforsa har ökat explosionsartat. Nu vill bildningsnämnden se att en ny förskoleavdelning kommer på plats under hösten 2021.

Antalet förskolebarn i Rimforsa har ökat explosionsartat. Nu vill bildningsnämnden se att en ny förskoleavdelning kommer på plats under hösten 2021.

Foto: Dennis Petersson

Rimforsa2021-06-26 16:00

Som vi tidigare har rapporterat har antalet förskolebarn i Rimforsa ökat explosionsartat den senaste tiden. I augusti 2020 var antalet inskrivna barn 173 stycken. När höstterminen börjar efter sommaren är antalet 206. Med anledning av detta agerar nu bildningsnämnden (bn) och vädjar till kommunens högsta beslutande organ att agera så fort som möjligt.

– Det vi gör är att vi ber kommunfullmäktige att ge samhällsbyggnadsnämnden (sbn) i uppdrag att ta fram lokaler för vår förskola. Under hösten får vi ganska många fler barn än vi hade räknat med. Det är glädjande att Rimforsa växer, men lokalerna som vi har räcker inte, konstaterar ordföranden David Wenhov (C).

undefined
David Wenhov (C), bildningsnämndens ordförande, konstaterar att kommunen i det långa loppet behöver få till en permanent förskola med plats för ett 100-tal barn.

Förhoppningen är att kommunfullmäktige ska godkänna förslaget i september.

– Ja, vi hoppas på det och att de också skickar med de medel som krävs. Jag skulle tro att sbn:s förvaltning kommer att jobba med frågan och vara förberedda när kommunfullmäktige trycker på knappen, säger Wenhov och fortsätter:

– Behovet finns från hösten så vi hoppas såklart att lokalerna kommer på plats under 2021.

Målsättningen är att handla upp moduler som en lösning på lokalbristen.

Varför satsas det inte på en permanent lösning?

– Det måste vi också göra, det får vara ett parallellt spår, men vi behöver lokaler så snabbt som möjligt och att bygga en permanent förskola låter sig inte göras så snabbt. Tillfälliga lokaler går på mycket kortare tid.

Karta: Rimforsa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!