Förslaget för idrottsplatsen: Ny padelbana och entré

Rimforsa IF vill utveckla Hackelvallen, samtidigt planeras det för en skola strax intill. "Man måste ta hänsyn till en växande idrottsverksamhet", säger kassören Roger Nilsson.

Rimforsa IF, med kassören Roger Nilsson, vill blanbd annat utveckla Hackelvallen med en padelbana. Samtidigt planeras en skola precis intill.

Rimforsa IF, med kassören Roger Nilsson, vill blanbd annat utveckla Hackelvallen med en padelbana. Samtidigt planeras en skola precis intill.

Foto: Michael Nordin/TT/Dennis Petersson/bildmontage

Rimforsa2021-01-19 17:00

I en skrivelse till Kinda kommun föreslår föreningen ett samarbete mellan de båda aktörerna för att "komplettera och färdigställa" den unga idrottsplatsen i Rimforsa. De vill genomföra en rad åtgärder för att kunna skapa en komplett fotbollsarena till den dag då Åsundavallen, föreningens nuvarande "huvudarena", kommer att tas i anspråk för bebyggelse. Parallellt med detta vill de utöka verksamheten med fler aktiviteter och nya utövare. Här är några av åtgärderna:

• En ny entrékiosk/speakerbyggnad.

  En tavla med klocka/resultat monterad på en vridbar stolpe.

  En ny 9-mannaplan bakom den nuvarande läktaren.

  Att området, om en skola byggs, hägnas in för att undvika att elever tar "genvägar" över planerna.

  Att föreningen får bygglov för att anlägga en padelbana för utomhusspel.

undefined
Rimforsa IF har över 20 aktiva fotbollslag, över 700 medlemmar och ungefär 550 aktiva ungdomar - och föreningen tror att de kommer växa.

– Vi menar att vi har ett antal saker som vi måste få till för att hela Hackelvallen ska uppfylla alla de grundläggande krav som våra verksamheter ställer. Kommunen äger marken och de måste därför fatta de beslut eller ge de tillstånd som kan behövas, förklarar Nilsson och fortsätter:

– När vi träffade politikerna i höstas fick vi en väldigt positiv respons. Vi vill att den goda dialogen ska fortsätta.

Varför vill ni satsa på padel?

– Vi håller på att bilda en racketsektion i föreningen vilket är ett sätt för oss att bredda verksamheten. Vår ambition är att bygga en padelbana, som även möjliggör andra aktiviteter, intill Hackelhallen.

undefined
Genom en multiarena för padel och andra racketsporter vill Rimforsa IF bredda sin verksamhet.

Förutom skrivelsen har RIF gett sina synpunkter på den skola som kommunen planerar till Hackel. Här har de utgått från föreningens nuvarande och framtida verksamhet.

– Vi måste utvidga området, föreningen växer i takt med att samhället växer, och vi måste få till en 11-mannaplan till. Om ett skolbygge gör att en sån utveckling inte är möjlig kommer det inte att fungera, förklarar Nilsson och fortsätter:

– Om de tar hänsyn till föreningslivets möjlighet att utveckla området tar vi inte ställning mot skolan.

Så här kommenterar samhällsbyggnadschefen Karolina Hedlund Rimforsa IF:s skrivelse:

– Personligen är jag för samverkan, det vinner vi alla på. Dock pågår det just nu ett detaljplanearbete kring Hackel och jag tror vi gör klokast i att låta samrådstiden löpa ut och ge handläggarna tid att sammanställa synpunkterna. Sedan tror jag att politiken kommer att jobba vidare med RIF:s tankar.

Karta: Hackelvallen, Rimforsa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!