Grass Tank mötte Rimforsafansen

Vilken line-up, vilken kväll. Med bland andra outlaw-rockarna i Grass Tank och den alltid lika populära Fredrik "Frallan" Jonsson var det upplagt för ett hejdundrande femårsjubileum för Promenadfestivalen, och så blev också fallet. Avslutningsakten fick nämligen celebert besök i form av ett minst sagt välbekant ansikte.

Charlotte och Björn Nordin inledde kvällen med stämningsfull musik.

Charlotte och Björn Nordin inledde kvällen med stämningsfull musik.

Foto: Dennis Petersson

RIMFORSA2018-07-01 10:29

I förgrunden till Rimforsa hamn, med Åsundens blåa färger i ryggen, tog festivalområdet form och bjöd under lördagskvällen in till en svensk sommarkväll när den är som bäst. Strax över 300 personer letade sig ner mot musiken och doften av grillat när arrangörsbandet Bagarns firade Promenadfestivalens femårsjubileum, och som väntat blev det en kväll att minnas.

– Hela kvällen löpte på riktigt bra och vi är väldigt nöjda. Vi hoppas att de som kom fick en trevlig kväll, det är det som är huvudsaken, och det känns bra att kunna sprida glädje genom musiken, säger Bagarnsmedlemmen Robert Svensson.

Med ett sent tillskott i line-upen i form av Kisaduon Charlotte och Björn Nordin fick arrangörsbandet Bagarns ett gediget sällskap på scenen. Outlaw-rockarna i Linköpingsbandet Grass Tank intog festivalområdet för andra gången i trions karriär, och det har hänt en hel del sedan de senast såg sina Rimforsafans.

– Det har verkligen tagit fart nu. Det började med en video som vi la ut på Facebook, den fick över 2 000 views på ett dygn, och sedan har det bara fortsatt. Nu har vi spelat i länder som Italien, Tyskland och Danmark, och det känns ballt att vara här i Rimforsa. Vi har redan sett besökare som bär våra t-shirts, det är hur häftigt som helst, säger Gustav Hasting.

Under avslutningsakten fick arrangörsbandet Bagarns celebert besök av Rimforsakillen och munspelsgiganten Mikael Fall, som gav festivalen det där lilla extra. Redan nu börjar förberedelserna inför nästa års upplaga av det numera traditionsenliga musikarrangemanget.

Daniel Jonsson från Opphem Entreprenad, som stod för matserveringen, kunde inte tänka sig en bättre arbetsplats.
Daniel Jonsson från Opphem Entreprenad, som stod för matserveringen, kunde inte tänka sig en bättre arbetsplats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om